SNS REAAL schaft aflossingsboete af bij schenkingen

19 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

SNS REAAL schaft de boete af die consumenten betalen als zij hun hypotheek vervroegd willen aflossen met een schenking tot €100.000. Normaliter geldt dat een consument jaarlijks maximaal 10% van zijn hypotheek boetevrij mag aflossen. De verruiming van deze mogelijkheid bij SNS REAAL is een reactie op de kritiek van onder andere Vereniging Eigen Huis.

Boete bij aflossen hypotheek

Om de woningmarkt een impuls te geven is het kabinet tijdens Prinsjesdag met het voorstel gekomen om eenmalig geen belasting te heffen op schenkingen tot €100.00 voor het aflossen, aankopen of verbouwen van de eigen woning. De Vereniging Eigen Huis vindt tijdens de periode dat deze regeling geldt, banken ook geen boeterente moeten rekenen bij vervroegd aflossen. De boeterente kan namelijk het gebruik van deze regeling flink ontmoedigen.

SNS-REAAL---aflossen

Banken brengen een boeterente in rekening omdat zij na een aflossing op een hypotheek minder rente-inkomsten ontvangen. Het is dus een vergoeding voor gemiste inkomsten.

Geen boete bij Florius en SNS REAAL

Huiseigenaren mogen bij de meeste banken jaarlijks maximaal 10% van hun hypotheek boetevrij aflossen. Florius en nu SNS REAAL zijn tot nu toe de enige geldverstrekkers waarbij geen aflossingsboete in rekening wordt gebracht. Obvion heeft de mogelijkheid om boetevrij af te lossen verruimd tot 20% van de hypotheeksom.