ABN AMRO app maakt rekening delen mogelijk

11 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

De mobiel bankieren app van ABN AMRO is uitgebreid met een nieuwe praktische functionaliteit. Klanten van ABN AMRO kunnen vanaf 10 september een rekening van bijvoorbeeld een restaurant via hun app delen met vrienden en familie. Iedereen kan door een gebruiker van de mobiel bankieren app aan de gezamenlijke betaling worden toegevoegd, ongeacht bij welke bank diegene bankiert.

Praktische oplossing voor een herkenbare situatie

De nieuwe functionaliteit van de app van ABN AMRO is een oplossing voor een herkenbare situatie: na een gezellig avondje eten de rekening delen. Klanten van ABN AMRO met een iOs toestel kunnen via de mobiel bankieren app eenvoudig een gezamenlijke uitgave verrekenen.

De gebruiker van de app voegt het e-mailadres van de deelnemers toe en via de app wordt een betalingsverzoek verstuurd. Vervolgens is in de app eenvoudig te zien wie al wel of nog niet heeft betaald. Daarna kan een reminder verstuurd worden. Verder kan de functionaliteit ook gebruikt worden voor een toekomstige uitgave zoals een gezamenlijk cadeau of een groepsvakantie.

ABN AMRO-app rekening delen

Jessica Niewierra, directeur Internet & Mobiel bij ABN AMRO: “De functionaliteit biedt een praktische oplossing voor vrienden en familie die samen kosten delen. Dat kan zowel vooraf als achteraf. Het voordeel is dat de functionaliteit bankonafhankelijk is. Iedereen kan door een gebruiker van onze Mobiel Bankieren app aan de gezamenlijke betaling worden toegevoegd. Het enige dat je nodig hebt, is een e-mailadres.” 

ABN AMRO app 33 miljoen keer gebruikt

De aanhoudende populariteit van mobiel bankieren blijkt uit het feit dat ruim 1,1 miljoen klanten gebruik maken van de mobiel bankieren app. De app is in augustus ongeveer 33 miljoen keer gebruikt. Met de app kunnen klanten overal hun saldo checken, geld overboeken, bij- en afschrijvingen bekijken en bankmails ontvangen en versturen. Daarnaast kunnen gebruikers tijdens een overboeking een sms of een persoonlijk bericht met foto of Eurogami-design versturen aan de ontvanger. De app is ook in het Engels beschikbaar.

Uit een vergelijking van banken.nl in april dit jaar bleek dat de app van ABN AMRO de meeste functionaliteiten kent.