ING: Minder bezuinigen leidt tot meer vertrouwen

11 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het vertrouwen in de economische situatie van particuliere beleggers groeit op dit moment iets in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit de BeleggersBarometer van ING.

De kleine stijging van vertrouwen heeft nog niet geleid tot grote aankopen. Uit de BeleggersBarometer kan voorzichtig worden geconcludeerd dat grotere aankopen pas zullen plaatsvinden als de regering minder bezuinigt en de werkloosheid daalt.

ING-bezuiningen

ING peilt met behulp van de BeleggersBarometer het vertrouwen onder particuliere beleggers. Uit de peiling kwam naar voren dat 83% meer vertrouwen in de economische situatie krijgt als de overheid de bezuinigingen zou verminderen. 50% noemt daling van de werkloosheid en 25% stijging van de huizenprijzen.

ING - Beleggersbarometer

De index kwam uit op 114 punten, en maand eerder op 105 punten. Dat is een stijging van een kleine 9%. “Hoewel nog steeds laag gewaardeerd, zien de beleggers de algemene economische situatie iets positiever in dan een maand geleden”, aldus de bank tegenover ANP.

Hoewel ING ziet dat beleggers meer risico’s beginnen te nemen en vaker geld steken in aandelen, dan in obligaties, zijn ze over het beursklimaat in Nederland minder tevreden. “De populariteit van Nederlandse aandelen trekt iets aan, maar ligt nog steeds onder het niveau van 2010” , aldus ING tegenover ANP. BNP Paribas gaf eerder deze week aan deze waardering overdreven laag te vinden.