LGT koopt Aziatische private bank ABN AMRO

07 december 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft een overeenkomst bereikt voor de verkoop van haar private banking-activiteiten in Azië en het Midden-Oosten aan LGT. De verkoop aan de internationale private banking- en vermogensbeheergroep is in lijn met de aangescherpte strategie van de Nederlandse grootbank, die zich meer wil gaan focussen op haar private banking-activiteiten in Noordwest-Europa.

Medio november 2016 kondigde ABN AMRO een nieuwe, aangescherpte strategie aan. De grootbank wil besparen op personeelskosten door banen te schrappen en meer agile te gaan werken. Een ander onderdeel van de nieuwe strategie is het vergroten van de focus op kernactiviteiten. “Private Banking is een kernactiviteit van ABN AMRO. Na een strategische evaluatie hebben wij besloten ons in de toekomst te richten op verdere versterking en groei van onze private banking-activiteiten in Noordwest-Europa”, vertelt Jeroen Rijpkema, CEO ABN AMRO Private Banking International. 

De nieuwe strategische focus betekent dat de grootbank zijn private-banking activiteiten in de rest van de wereld wil afbouwen of verkopen. In lijn met deze wens heeft ABN AMRO een overeenkomst bereikt met LGT voor de verkoop van haar private banking-activiteiten in Azië en het Midden-Oosten. Het gaat om een beheerd vermogen van circa $20 miljard in onder meer Singapore, Hong Kong en Dubai. “De overdracht aan LGT van ons private banking-bedrijf in Azië en het Midden-Oosten is de logische volgende stap in de uitvoering van deze strategie. We zijn blij met LGT een sterke en solide partner te hebben gevonden, die de continuïteit van onze dienstverlening in het belang van onze klanten en de betrokken medewerkers kan waarborgen”, aldus Rijpkema.

LGT is een toonaangevende internationale private banking- en vermogensbeheergroep. De overname – waarvan geen financiële details zijn vrijgegeven – betekent dat LGT’s activiteiten in de regio zo goed als verdubbelen. “Deze overname stelt ons in staat om onze marktpositie verder uit te bouwen en verdere winstgevende groei te realiseren”, aldus LGT CEO Prins Max von und zu Liechtenstein*. ABN AMRO blijft in de regio financiële diensten verzorgen voor Corporate Banking-klanten in onder meer Energy, Commodities & Transportation, de Diamant- en Juwelensector en Clearing.

* Het prinselijke Huis Liechtenstein heeft sinds 1930 een meerderheidsbelang in LGT.