ABN AMRO start samenwerking met zes startups

05 december 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO gaat vanaf deze maand samenwerken met zes nieuwe start-ups op het gebied van onder andere facturering, duurzaamheid en kredietanalyses. De samenwerking is voortgekomen uit de ‘Econic Launchpad’, een programma waarbij snelgroeiende bedrijven worden uitgenodigd hun onderneming samen met de bank te lanceren.

Econic
In juni dit jaar opende ABN AMRO in Eindhoven een nieuw innovatiecentrum: Econic. In het centrum kunnen FinTech-organisaties en werknemers van de bank elkaar ontmoeten in een regelvrije omgeving om gezamenlijk hun ideeën door te ontwikkelen en te testen.  Het is een open innovatief ecosysteem dat werkt als een katalysator voor innovatieve ideeën van binnen en buiten de bank. Op 1 december presenteerden ABN AMRO & Econic de voortgang van hun gezamenlijke activiteiten op het vlak van innovatie. Tijdens deze presentatie kondigde ABN AMRO een samenwerking aan met zes startups.

De startups

De zes startups waarmee ABN AMRO de samenwerking aangaat, zijn:

InvoiceFinance - Via InvoiceFinance kan ABN AMRO klanten helpen op een slimme manier regie te nemen over hun kasstromen door de facturen van deze klanten te betalen zodra ze zijn uitgestuurd. De oplossing is met zes relatiemanagers binnen ABN AMRO getest en heeft reeds aanvullende inkomsten gegenereerd.

ClearPredictions - ClearPredictions helpt de bank bij data-analyses. Bijvoorbeeld om te bepalen waar nieuwe zakelijke kansen liggen of om te analyseren hoe er efficiënter kan worden gewerkt. In de testfase heeft het al geleid tot minder verspilling van de operationele capaciteit.

Amber Mobility - Amber Mobility helpt ABN AMRO haar doelen te bereiken om in 2020 klimaatneutraal te zijn. Zij doen dit door het mobiliteitsgedrag van de medewerkers van de bank te analyseren en een interne mobiliteitsservice te bieden die ervoor zorgt dat duurzaamheid, efficiency, tijd en geld optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Golden Egg Check - Het softwareplatform van Golden Egg Check biedt ABN AMRO de mogelijkheid om de slagingskans van een businesspropositie te beoordelen. Het bedrijf heeft een aantal instrumenten ontwikkeld waarmee relatiemanagers van ABN AMRO een analyse kunnen maken van de propositie en de context, en relevante inzichten kunnen opdoen.

Expat Spouse Initiative(ESI) - Econic heeft een partnerschap aangekondigd met ESI, een netwerkorganisatie voor internationaal talent. Via deze samenwerking kan Econic internationale talenten aantrekken voor hun teams, projecten, hackathons, en andere evenementen. Bij toekomstige partnerschappen zullen de twee organisaties bouwen op de kracht van hun netwerken.

InvoiceSharing - Met InvoiceSharing kan ABN AMRO haar klanten een simpele en betaalbare oplossing bieden voor de digitalisering van facturering, met daarnaast waardevolle adviezen op basis van datagedreven inzichten. In januari gaan de eerste klanten met deze oplossing aan de slag.