SNS aanwezig op wervingsevent IT Talent Debate 2013

10 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

Zestien informatica gerelateerde studieverenigingen, die samen ruim 5.000 ICT-studenten vertegenwoordigen, organiseren op 11 oktober 2013 het ‘IT Talent Debate 2013’. Naar verwachting zullen zo’n 300 derde- en vierdejaars studenten van verschillende HBO- en WO-informaticaopleidingen het evenement bijwonen. Tien bedrijven nemen deel aan het wervingsevent, waaronder financiële instelling SNS Reaal.

Ondanks de crisis zijn afgestudeerde informatici nog altijd in trek. Veel IT-studenten zijn echter niet te spreken over de aanpak van recruitmentkantoren. Zij ergeren zich met name aan de wervende verhalen van de recruiters waarin inhoudelijke aspecten vaak ontbreken. De studenten vinden daardoor dat ze niet goed kennis kunnen maken met het werkveld. Daarom hebben de 16 studieverenigingen besloten om de handen ineen te slaan en gezamenlijk een IT event te organiseren.

SNS Reaal - IT Talent Debate 2013

Maar liefst 18 bedrijven toonden interesse om deel te namen aan het IT Talent Debate. Omdat er maar plek is voor 10 deelnemende bedrijven bevonden de initiatiefnemers zich in een luxe positie: ze lieten alle aangemelde bedrijven pitchen en kozen met elkaar de 10 beste inzendingen voor deelname. De inzendingen werden beoordeeld op onder andere onderscheidend vermogen, innovativiteit en de door de bedrijven voorgestelde workshops en sprekers. De volgende 10 bedrijven zijn uiteindelijk geselecteerd: Accenture, Caesar Experts, de Nederlandse Spoorwegen, Incentro, Info Support, KPN Consulting, Ordina, SNS Reaal, Thales en Ymor.

Mix tussen multinationals en MKB

“Het is geweldig om met meerdere studieverenigingen samen te werken en zeggenschap te hebben over de inhoud van het evenement” zegt Joep van Dingenen, voorzitter van de Tilburgse studievereniging Asset | SBIT. Volgens Van Dingenen vormen de gekozen bedrijven een goede mix tussen multinationals en MKB. “We zijn positief verrast door de inzendingen. Een aantal gevestigde namen is afgevallen, terwijl relatief kleine spelers nu de kans krijgen om te laten zien wat ze getalenteerde IT studenten te bieden hebben. Ik ben er van overtuigd dat we op 11 oktober een interessant en inhoudelijk hoogwaardig debat gaan voeren”.