Robert-Jan Tel directeur Kempen Capital Management

03 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Robert-Jan Tel (49) begint vanaf 16 september als directeur binnen het niet-genoteerd onroerend goed team van Kempen Capital Management. Dat meldt Kempen&Co.

Robert-Jan Tel

Robert-Jan haalde een master in Financial Economics aan de TiasNimbas Business School in Tilburg en voltooide eerder een studie werktuigbouwkunde aan de TU in Enschede. Daarnaast is Robert-Jan lid van de Royal Institute of Chartered Surveyors.

Sinds 2009 werkte Robert-Jan bij Stichting Philips Pensioenfonds. Hij zette hier een volledig nieuwe portefeuille in wereldwijd niet-beursgenoteerd onroerend goed op, met een waarde van ca. €600 miljoen. Robert-Jan was verantwoordelijk voor de strategie, de invulling en monitoring van de portefeuille.

Voordat Robert-Jan bij Philips aan de slag ging in 2009 was hij Hoofd Beleggingen Onroerend Goed bij TKP Pensioen. Hier belegde hij voor ca. €1 miljard in Europese en Aziatisch niet-beursgenoteerde onroerendgoedfondsen.

Robert-Jan Tel directeur bij Kempen Capital Management

“Kempen is een vooraanstaande speler op het gebied van onroerend goed. Ik verheug me erop bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de dienstverlening in niet-genoteerd onroerend goed, zowel Nederlands als internationaal", alfus Robert-Jan Tel.

Remco Rothkrantz, directeur niet-genoteerd onroerend goed KCM: “Kempen Capital Management biedt haar klanten onafhankelijke dienstverlening omdat wij zelf geen beleggingsfonds in niet-genoteerd onroerend goed beheren. De komst van Robert-Jan betekent een waardevolle versterking van ons team en onze dienstverlening. Wij zijn bijzonder blij met de ruime ervaring in niet-genoteerd onroerend goed die hij meebrengt.”