HSBC stopt vermogensbeheer in deel Midden Oosten

02 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

HSBC stopt met het aanbieden van wealth management producten in Libanon, Bahrein en Jordanië. De strategische heroriëntatie van de bank leidt tot het staken van minder winstgevende activiteiten in verschillende landen in het Midden Oosten. Dat meldt persbureau Reuters.

Strategische heroriëntatie van HSBC

Om de winst te verhogen in een beperkt groeiende markt blijft HSBC zich focussen op kostenreductie en herstructurering. Stuart Gulliver, CEO van HSBC, benadrukte tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers dat de bank zich zal blijven terugtrekken uit landen waar het onvoldoende schaal heeft. Daarnaast zet de bank in op groei van haar activiteiten in opkomende markten en het implementeren van wereldwijde standaarden en gestroomlijnde processen.

HSBC midden oosten

Als onderdeel van de wereldwijde heroriëntatie heeft de bank inmiddels 54 onderdelen verkocht om zodoende haar winstgevendheid te verbeteren. Daarnaast bouwt de bank haar haar Islamitische en private banking activiteiten af.

HSBC is één van de grootste internationale banken in de regio en is actief in 14 landen in het Midden-Oosten. De bank heeft haar medewerkers geïnformeerd. Zij zullen onderdeel gaan uitmaken van de andere teams binnen haar  retail en wealth management divisie.