Ex-CFO SNS Reaal naar Bank of America Merrill Lynch

28 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Voormalig financieel topman van SNS Reaal, Ference Lamp vertrekt naar Londen. Hij gaat als zakenbankier werken bij Bank of America Merrill Lynch.

Lamp gaat bij Bank of America Merrill Lynch de verantwoordelijkheid krijgen voor fusies en overnames in de Benelux. Hij zal zich bij de Amerikaanse bank ook op grote internationale bedrijven richten en niet alleen op de financiële sector. Dat deelde bestuurder Bob Elfring van Bank of America mee.

Bank of America

Sinds 2007 werkte Lamp als financieel bestuurder bij SNS Reaal. Hij vertrok begin 2013, samen met bestuursvoorzitter Ronald Latenstein en president-commissaris Rob Zwartendijk. De bank-verzekeraar werd toen genationaliseerd.

Voor zijn komst naar SNS Reaal in 2007 werkte Lamp als fusie- en overnameadviseur bij Lehman Brothers, dat in 2008 ten onder ging. Bob Elfring werkte daar ook. Hij kwalificeert Lamp als een prima zakenbankier. In het Financieele Dagblad zegt Elfring over Lamp: “Hij weet wat ondernemingen willen en heeft een gezonde eigen mening. Zijn ervaringen bij SNS Reaal dragen daar alleen maar aan bij”. Elfring is van mening dat Lamp niet beschadigd is door de ondergang van SNS Reaal. “Als dat het geval zou zijn, hadden we hem natuurlijk geen aanbieding gedaan. We gaan altijd heel zorgvuldig te werk bij het werven van medewerkers”, aldus Elfring in het FD.