ING: Mobiel bankieren zorgt voor kortere betaaltermijnen

17 december 2012 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ondernemers die gebruik maken van een mobiel bankieren app hebben beter inzicht in de betaalstromen van hun onderneming. Een groot gedeelte van hen zegt te zorgen dat ze sneller betaald krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van de ING naar het gebruik van mobiel bankieren apps onder ondernemers met een smartphone of tablet. Vooral bij jongere ondernemers is bankieren met een smartphone of tablet populair. Twee derde van de ondernemers van dertig jaar of jonger maakt er gebruik van, bij de ondernemende zestig plusser is dit 33%. Daarnaast maken meer mannelijke (47%) dan vrouwelijke ondernemers (34%) gebruik van een app voor mobiel bankieren.

Inzicht zorgt voor sneller betalen

Bijna negen op de tien ondernemers geeft aan beter inzicht te hebben in betaalstromen en er meer kijk op hebben wanneer hun klanten betalen. Ook zegt 63% dat zij hun klanten eerder attenderen als deze nog niet betaald hebben. Volgens 44% betalen hun klanten nu eerder op tijd en een derde zegt zelf de rekeningen eerder te betalen. Ben van de Vrie, directeur marketing zakelijk van de ING:” De ondernemer die hiermee de betaalstromen beter in kaart krijgt en zo debiteurentermijnen kan inkorten, bespaart uiteindelijk geld. De app geeft dus letterlijk waardevolle informatie.”

Top drie belangrijkste voordelen

Vier op de vijf gebruikers van de app maakt hiervan gebruik op hun smartphone. Bijna de helft gebruikt hiervoor ook een tablet, maar een tablet is onder ondernemers minder populair dan onder particulieren. Een derde van de zakelijke mobiel bankierders vinden het grootste voordeel dat ze altijd en overal inzicht hebben in de bij- en afschriften. Daarmee wijken ze af van de particuliere gebruikers die het vooral belangrijk vinden dat ze altijd en overal precies weten hoeveel geld er op hun rekening staat. Bij de zakelijke gebruikers komt dat op de tweede plaats met 30%. De mogelijkheid om altijd en overal geld over te maken staat op de derde plek met 15%.

ING app is succesvol

In relatief korte tijd hebben ondernemers de zakelijk bankieren app van de ING omarmd. Sinds de lancering van de Mobiel Bankieren app voor zakelijke gebruikers eind augustus 2012 hebben ruim 50.000 klanten de app gedownload. In het onderzoek zegt 42% van de ondernemers die mobiel bankiert de app van de ING te gebruiken.

Toekomst van mobiel bankieren

Twee derde van de ondernemers die mobiel bankieren is het eens met de stelling dat mobiel bankieren de zakelijke betaalmethode van de toekomst is. Ruim een derde (35%) van hen zegt nu al nauwelijks meer te internetbankieren. Voor hen gaat vrijwel alles mobiel. Ben van de Vrie: “We zien dat ondernemers onze Mobiel Bankieren app goed waarderen. Dit blijkt uit het aantal downloads maar ook uit de reacties die we van onze klanten krijgen. We werken continu aan verbeteringen en aan nieuwe toepassingen voor ondernemers.”