Rabobank co-sponsor NCFB Familie Fundament Award

05 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De 4e editie van de ‘Familie Fundament Award’ is van start gegaan. Tijdens de competitie vallen de drie meest veelbelovende familiebedrijven* van Nederland in de prijzen. De ‘Familie Fundament Award’ is een initiatief van het Nederlands Centrum voor het Familiebedrijf (NCFB), Rabobank en accountants- en adviesorganisatie BDO.

Deelnemen

Alle circa 260.000 familiebedrijven in Nederland kunnen meedoen aan de competitie. Een vierkoppige jury beoordeelt de deelnemende bedrijven op onder andere hun familieaspect, toekomstvisie, financiële prestaties, hun MVO beleid, de tevredenheid van klanten / personeel en de manier waarop het bedrijf bestuurd wordt.

Rabobank - NCFB Familie Fundament Award

Familiebedrijven hebben tot 18 oktober de tijd om zich aan te melden. Per regio worden vervolgens twee bedrijven verkozen tot winnaar. Tussen 18 en 29 oktober vinden de regionale voorverkiezingen plaats. Op 20 maart 2014 wordt de landelijke finale georganiseerd, waar prijzen worden uitgereikt aan de drie meest veelbelovende familiebedrijven.

Rabobank

De grootbank werkt op meerdere vlakken samen met het NCFB. Eerder dit jaar sloten de partners een onderzoekssamenwerking af. De coöperatieve bank gaat samen met het NCFB wetenschappelijk onderzoek toetsen in de praktijk en kennis beschikbaar stellen aan familiebedrijven. Het eerste thema waarop Rabobank en NCFB concreet gaan samenwerken is internationalisering. Doelstelling is om concrete handvatten te ontwikkelen voor familiebedrijven die de stap naar het buitenland (willen) wagen.

* Een bedrijf is een familiebedrijf als de meerderheid van de zeggenschap in handen is een natuurlijk persoon / de familie en tenminste één familielid betrokken is bij het bestuur van de onderneming.