FRC lanceert bankportaal SBR Direct voor ondernemers

16 juni 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Vanaf medio juni kunnen ondernemers op een eenvoudige en snelle wijze hun kredietrapportages aanleveren aan hun banken via het door FRC* gelanceerde bankenportaal SBR Direct. Het nieuwe portaal sluit aan bij de ontwikkeling dat Standard Business Reporting (SBR) de norm wordt voor ondernemers om informatie aan te leveren bij uitvragende partijen (Belastingdienst, KvK, CBS en banken). SBR Direct is een initiatief van ING, ABN AMRO en Rabobank.

SBR Direct
Met SBR Direct kunnen ondernemers hun financiële gegevens in SBR op een laagdrempelige wijze insturen naar de banken. Hun intermediair kan hen daarbij ondersteunen. 

SBR Direct

“Wij hebben dit aanleverportaal in eerste instantie gebouwd voor ondernemers”, zegt Filip Zoeteweij van het FRC. “Zíj zijn degenen met wie wij primair een kredietrelatie onderhouden.” Daarnaast kan de ondernemer zijn intermediair uitnodigen om hem in een ‘common workspace’ te assisteren bij het invoeren en samenstellen van kredietrapportages in SBR. Verder worden binnen SBR Direct uploadmogelijkheden ontwikkeld vanuit softwarepakketten. "Dat betekent dat de voordelen van het gebruik van dit portaal zowel bij de ondernemer als de intermediair vallen, in termen van tijd, gemak en snelheid", aldus FRC.

Zie ook het bericht: ABN AMRO, Rabobank en ING lanceren SBR Direct.

* FRC staat voor het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC), waarin onder meer de banken ABN AMRO, Rabobank en ING gezamenlijk optrekken.