Metamorfose voor Eindhovens hoofdkantoor Rabobank

27 juni 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Rabobank gaat haar kantoor aan Fellenoord in Eindhoven klaar maken voor de toekomst. Op de huidige locatie zal de hoogbouw gefaseerd plaats maken voor een nieuw, duurzamer kantoor dat aansluit op de hedendaagse en toekomstige behoeftes van medewerkers. De huidige centrale ligging, kostenefficiency en de wens om leegstand te voorkomen zijn doorslaggevend geweest voor dit besluit. De herontwikkeling van de kantoorlocatie zal in opdracht van Rabobank worden uitgevoerd door projectontwikkelaar OVG Real Estate en MAB Development in de periode 2013-2016.

Klaar voor Nieuwe Werken

Rabobank zet met deze ontwikkeling in op een veilige, aantrekkelijke en flexibele werkomgeving toegerust op het Nieuwe Werken. Het toekomstige kantoor krijgt een breed aanbod aan faciliteiten, variërend van concentratieplekken tot ontmoetingsplekken, en van ruimtes voor vergaderingen tot ruimtes voor presentaties, workshops en ontwikkeling. Het gaat om 1500 werkplekken voor ca. 2000 medewerkers en 544 parkeerplaatsen. Het toekomstige kantoor zal duurzamer zijn dan het huidige kantoor. De focus ligt daarbij op energie-efficiency en er vindt zoveel mogelijk hergebruik van bouwmateriaal plaats. Ook de omgeving van het kantoor krijgt een impuls met vrij toegankelijke en aantrekkelijke openbare buitenruimtes.

Rabobank Eindhoven

Impuls voor stationsgebied

De herontwikkeling van het kantoor van Rabobank sluit optimaal aan op de stedelijke visie van de Gemeente Eindhoven. In overleg met de Gemeente Eindhoven wil Rabobank samen met ontwikkelcombinatie OVG/MAB de verbinding tussen Woensel-Zuid en het centraal station en het centrum van Eindhoven aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Gefaseerde ontwikkeling

De ontwikkeling van het nieuwe kantoor vindt gefaseerd plaats. De eerste fase omvat de sloop van de kantoortoren en nieuwbouw op dezelfde plek. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in september 2013 starten. De medewerkers worden in de tussentijd in de laagbouw gehuisvest. De planning is dat het nieuwe kantoor van Rabobank op Fellenoord in 2016 gereed komt. Vervolgens zal het worden ingericht en kunnen de medewerkers naar verwachting in 2017 het pand betrekken. Pas wanneer de Rabobank-medewerkers de huidige laagbouw in 2017 hebben verlaten, kan met de herontwikkeling van dat deel van de kantoorlocatie worden begonnen. De betrokken partijen oriënteren zich nog op deze tweede fase.