Mariken Tannemaat treedt toe tot raad van commissarissen ABN AMRO

17 december 2020 Banken.nl
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft tijdens een buitengewone algemene vergadering de voordracht van Mariken Tannemaat als commissaris bekrachtigd. 

Eerder deze week kwam een groot deel van de aandeelhouders van ABN AMRO virtueel bijeen tijdens een extra ingelaste vergadering, om te stemmen over de benoeming van Mariken Tannemaat tot commissaris. Het behoeft verder weinig uitleg dat de voordracht is goedgekeurd. Tannemaat is benoemd tot commissaris voor een periode van vier jaar. 

Tannemaat lijkt vooral gekozen te zijn om haar kennis over digitalisering en bevordering van innovatie. Voor een bank als ABN AMRO is het essentieel om op deze punten de benodigde expertise in huis te hebben om een relevante speler te kunnen blijven. “Met haar ervaring en kennis van de impact van bestaande en opkomende technologieën op consumenten, ondernemingen en bedrijfsmodellen zal Mariken een waardevolle bijdrage leveren aan het toezicht door de RvC op de activiteiten van ABN AMRO”, aldus president-commissaris Tom de Swaan bij haar voordracht.

Met de benoeming van Tannemaat komt het aantal commissarissen weer op acht, waarvan vijf man en drie vrouw. De raad van commissarissen bestaat nu Tom de Swaan (Voorzitter), Arjen Dorland (Vicevoorzitter), Laetitia Griffith, Michiel Lap, Jurgen Stegmann, Anna Storåkers, Mariken Tannemaat en Tjalling Tiemstra.