Triodos Bank: Nukuhiva wint Hart-Hoofdprijs 2013

24 mei 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Op 21 mei heeft Triodos Bank de Hart-Hoofdprijs uitgereikt aan de ondernemer die met zijn of haar hart én hoofd een bijdrage levert aan een duurzame wereld. De fairtrade winkel Nukuhiva van onder andere Floortje Dessing is uitgeroepen tot winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2013. Nukuhiva wil de publieksprijs van €10.000 gebruiken om haar filiaal in Utrecht net als dat in Amsterdam van energiezuinige led-verlichting te voorzien.

Nukuhiva
Nukuhiva brengt hippe, stijlvolle en duurzame kleding en accessoires die zijn geproduceerd met respect voor mens en natuur onder de aandacht van een groot publiek. Voor de Hart-Hoofdprijs 2013 waren in totaal negen ondernemers in verschillende categorieën, in heel Nederland genomineerd. Stuk voor stuk onderscheiden zij zich door hun bijzondere manier van werken en de positieve impact die ze daarmee hebben op hun omgeving.Hart-Hoofdprijs
De belangstelling voor de derde Hart-Hoofdprijs was groot. Maar liefst 20.225 mensen hebben via hun stem uitgebracht op een van de kandidaten. Elke genomineerde vertelt hier in een korte video over zijn of haar initiatief. De video's zijn in totaal 42.624 keer bekeken. Opvallend dit jaar is dat bijna alle genomineerden veel bijval kregen; het aantal stemmen in de top drie ging bovendien een tijd lang gelijk op. Daardoor bleef het tot op het laatst spannend wie verkozen zou worden. Uiteindelijk wist Nukuhiva de Hart-Hoofdprijs overtuigend te winnen.

Aandacht voor vernieuwend en inspirerend duurzaam ondernemerschap
De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die in 2011 is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector - en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos' pay off 'Volg je Hart - Gebruik je Hoofd', waarmee de bank duidelijk wil maken dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist kunnen versterken.

Triodos - De Hart-Hoofdprijs 2013

De Hart-Hoofdprijs 2013 is op dinsdag 21 mei 's avonds tijdens een speciale bijeenkomst voor ondernemers op het hoofdkantoor van Triodos Bank in Zeist uitgereikt door Matthijs Bierman, algemeen directeur van Triodos Bank Nederland. Alle genomineerde ondernemers zijn gefinancierd door Triodos Bank.