ING introduceert drie nieuwe kantorenformules

24 mei 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ING gaat stapsgewijs haar bankkantoren transformeren naar drie kantoorformules: Advieskantoren, Standaardkantoren en Compactkantoren. Dit maakte ING vandaag bekend. De bank speelt hiermee in op de veranderde eisen van klanten aan een bankkantoor. Gisteren heeft de bank haar personeel ingelicht over deze verandering en de personele gevolgen hiervan.

Eisen aan een bankkantoor zijn veranderd
ING constateert dat klanten steeds meer gebruik maken van online diensten, via de app voor de smartphone of tablet of via de website. Dat maakt dat de eisen die klanten stellen aan een bankkantoor veranderen. Klanten die een bankkantoor bezoeken hebben vaker behoefte aan uitgebreid deskundig advies en minder de behoefte om simpele handelingen uit te voeren. 

Kantorenformules
ING introduceert ING Advieskantoren met meer ruimte voor persoonlijke aandacht en uitgebreide mogelijkheden voor advies. Daarnaast zijn er Standaardkantoren die lijken op de huidige ING kantoren en de kleinere Compactkantoren voor die gebieden waar het aantal bezoekers van het kantoor laag is, maar we voor onze klanten wel een ING kantoor in de buurt willen behouden.
ING Filiaal
Deze kantoren hebben een kleinere, professionele bezetting, waarmee de kosten worden verlaagd, maar tegelijkertijd worden de mogelijkheden op de automaten hier uitgebreid. Zo ontstaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld geholpen door een medewerker grote bedragen op te nemen via de automaat. De kasfunctie blijft dus ook op het Compactkantoor voor de klant geborgd en wordt op een geholpen en geautomatiseerde manier ingevuld. Bij alle kantoren formules blijft er de mogelijkheid om op afspraak een adviesgesprek te voeren met een van onze adviseurs.

Nieuwe ING Advieskantoor: minder transacties en meer deskundig advies
Eén van de nieuwe formules is het ING Advieskantoor. Klanten kunnen in dit kantoor terecht voor de meest uitgebreide dienstverlening en er is meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Er is een verschuiving van focus: minder transacties en meer deskundig advies.

Stapsgewijze invoering
De nieuwe formules zijn de afgelopen periode uitgebreid getest en worden in de loop van 2013 en 2014 stapsgewijs door het hele land ingevoerd. ING heeft vandaag haar medewerkers geïnformeerd over de plannen die voor advies bij de ondernemingsraad zijn voorgelegd. Van de in totaal 268 kantoren worden 72 van de huidige kantoren omgebouwd tot Advieskantoren. 119 van de huidige kantoren blijven Standaardkantoren en 77 van de huidige kantoren worden omgebouwd tot Compactkantoren. Naast de 268 eigen ING kantoren beschikt ING ook over een groeiend netwerk van bijna 400 Servicepunten in winkels.