Matthew Rider voorgedragen als nieuwe CFO Aegon

29 november 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Matthew Rider wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe financieel directeur (CFO) van Aegon. Rider komt van ING waar hij CFO was van de verzekeringstak. Bij Aegon volgt hij Darryl Button op, die start als CFO bij Pacific Life.

De benoeming van Rider is nog afhankelijk van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Matthew Rider
Voordat Matthew Rider bij Aegon in dienst treedt, heeft Matthew Rider een sabbatical gehad. Daarvoor was hij ruim 25 jaar werkzaam in verschillende functies in de financiële sector. Hij was tot 2013 lid van ING's Management Board Insurance en daarvoor was hij CFO bij ING Insurance en Hoofd Product Development bij de Amerikaanse retail annuity activiteiten van ING. Tussen 1994 en 2003 werkte Matthew Rider in verschillende functies bij Merrill Lynch Insurance Group, waaronder Chief Actuary en Chief Investment Officer. Voordat hij bij Merrill Lynch aan de slag ging, werkte hij bij Transamerica en Banner Life Insurance Company.

Aegon kantoor

Matthew Rider heeft een Bachelor in Applied Mathematics and Economics van Brown University, Providence, RI. Hij is een Fellow van de Society of Actuaries en lid van de American Academy of Actuaries.

Rob Routs, voorzitter van de Raad van Commissarissen zei: "We zijn zeer verheugd dat Matthew bij Aegon wil komen werken. Hij brengt een breed scala aan ervaring mee, waaronder het aansturen van de Finance en Risk functies en het ontwikkelen van een Solvency II-raamwerk. We kijken ernaar uit om te profiteren van zijn uitgebreide kennis van bankieren en verzekeren in Europa en de Verenigde Staten."