Kunstcollectie ING wint twee Corporate Art Awards

28 november 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ING heeft tijdens de uitreiking op 23 november 2016 twee Corporate Art Awards in ontvangst mogen nemen voor zijn kunstcollectie. 

Voor de uitreiking van de Corporate Art Awards 2016 werd de kunstcollectie van meer dan 90 bedrijven onder de loep genomen. Onder de onderzochte bedrijven bevonden zich onder meer Coca Cola, BMW, American Express en IKEA. Het doel van de awards is om best practices op het gebied van kunstverzameling en samenwerking tussen de zakelijke en kunstwereld in het zonnetje te zetten. Ook ING dong mee naar de prestigieuze kunstprijzen.

De uitreiking vond plaats op 23 november 2016 in Rome. De ING Collection, bestaande uit meer dan 10.000 kunstwerken, ging naar huis met twee van de 11 awards. ING won in de categorieën ‘most diversified and alive group collection’ en ‘best art-based employees involvement program.’ De jury vertelt onder de indruk te zijn van de manier waarop ING werk van bekende kunstenaars als Karel Appel en Erwin Olaf samenbrengt met het werk van jong opkomend talent. Daarnaast benadrukte de jury de manier waarop ING actief aandacht besteedt aan kunst via een intern engagement programma en de promotie van kunst wereldwijd.

“Het winnen van deze awards is als de kers op de taart na jaren van hard werk”, vertelt Sanne ten Brink, Head Curator van de ING Collection. “Dankzij de steun van alle werknemers en de grote bijdrage van kunstenaars is de ING Collection divers en levendig.”