Event stimuleert internationale FinTech samenwerking

16 november 2016 Banken.nl 3 min. leestijd

Holland FinTech en Frankfurt Main Finance hebben voor het eerst het Joint International FinTech Matchmaking Event georganiseerd. Het evenement in Amsterdam, waar FinTechs en financiële instellingen uit Nederland en Duitsland samenkwamen, was volgens de initiatiefnemers een groot succes. Op 25 november volgt een soortgelijk evenement in Frankfurt, Duitsland.

Een van de belangrijkste trends in het huidige financiële landschap is de opkomst van FinTech-bedrijven – technologiebedrijven die met hun digitale producten de financiële dienstverleningsmarkt betreden. Het is een wereldwijde trend, waarbij startups de financiële sector verder digitaliseren met efficiëntere en meer klantgerichte diensten.

Joint International FinTech Matchmaking Event

Omdat de FinTech-trend niet gebonden is aan landgrenzen, maar een wereldwijde ontwikkeling betreft, besloten Holland FinTech en Frankfurt Main Finance om op 4 november 2016 het eerste Joint International FinTech Matchmaking Event te organiseren. Het evenement, dat werd georganiseerd op het kantoor van Kempen & Co in Amsterdam, bracht FinTech-bedrijven uit Nederland en Duitsland samen. Hier kwamen zij niet alleen in contact met elkaar, maar ook met mogelijke investeerders en partners. “Digitalisering is een wereldwijd proces. Hoewel informatie met de snelheid van het licht om de wereld reist, is het de lokale verbinding met mensen die waarde creëert”, aldus de initiatiefnemers. Zij zien veel potentie in betere samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse FinTech-gemeenschap.

“Ondanks dat de financiële dienstverlening een sterk lokale diversiteit kent, door wet- en regelgeving en cultuur, zet technologie bedrijven aan om ook over de grens heen zaken te doen. Wij geloven dat de kruisbestuiving van ideeën, technologie en bedrijven toegang zal bieden tot diverse en betere oplossingen, wat het economisch potentieel kracht bijzet”, aldus Don Ginsel, CEO van Holland FinTech. Hubertus Väth van Frankfurt Main Finance voegt toe: “Onze FinTech-bedrijven en hun innovatievermogen zijn cruciaal voor Frankfurt om haar positie als leidend internationaal financieel centrum te behouden. Hen ondersteunen om zich internationaal uit te breiden door ons wereldwijde partnernetwerk te benutten is van uiterst belang voor ons. Samen met Holland FinTech willen we Amsterdam en Frankfurt dichterbij elkaar brengen.”

Op 25 november 2016 vindt het evenement opvolging met een soortgelijke bijeenkomst in Frankfurt. Dit Matchmaking Event vindt plaats bij ING DiBa.