BLG: Vaak onbekend of hypotheekrente kan meeverhuizen

26 september 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nederlandse huizenbezitters weten vaak niet of hun hypotheekrente kan worden meegenomen naar een volgende woning. Dat stelt BLG Wonen op basis van onderzoek van GfK in opdracht van BLG Wonen. Deze week start BLG Wonen met haar tweede landelijke tv en radio campagne over hun Rente Meeneemregeling.

Nederlander denkt te weinig aan de toekomst
Uit het Woononderzoek van GfK in opdracht van BLG Wonen blijkt dat 40% van de Nederlanders niet stilstaat bij de impact van veel voorkomende life-events, als een scheiding, gezinsuitbreiding of een verandering van baan, op de woonsituatie. “Juist daarom willen we concrete hypotheekoplossingen bieden, zoals de Rente Meeneemregeling. Zo kan de Rente Meeneemregeling, ook bij een verhuizing door life-events, toch rust geven”, aldus Rein Wispelweij, directeur BLG Wonen.

“Kopers willen zo lang mogelijk profiteren van de huidige lage hypotheekrente. Dat zij deze aantrekkelijke rente ook kunnen meeverhuizen naar een nieuwe woning, is nog te vaak onbekend”, aldus Wispelweij.

BLG Wonen - Rente Meeneemregeling

Met de Rente Meeneemregeling kunnen huizenbezitters de hypotheekrente en -voorwaarden van de hypotheek die zij bij BLG Wonen hebben afgesloten, onder voorwaarden, meenemen naar een nieuwe woning. Dit kan klanten nu, maar ook bij toekomstige verhuizingen meer zekerheid over hun hypotheek bieden.

Ambitie
De campagne rond Rente Meeneemregeling loopt van 26 september tot 6 november. Het is de tweede keer dit jaar dat de hypotheekverstrekker van zich laat horen via de landelijke tv en radio. Eerder dit jaar liep een campagne rond de Restschuldregeling. Wispelweij: “Door met concrete hypotheekoplossingen te komen voor veel voorkomende life-events onderstrepen wij mede onze ambitie om de meest persoonlijke en oplossingsgerichte hypotheekverstrekker te zijn.” Dat BLG Wonen hiermee de gemiddelde Nederlander aanspreekt, blijkt uit de resultaten. Zo zag BLG Wonen in het voorjaar het aantal hypotheekaanvragen met 32% stijgen en nam het aantal afspraken met adviseurs toe met 40%.