ING opent nieuw kantoor in financieel hart Londen

23 september 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ING is ingetrokken in een nieuw pand in de City van Londen. In het nieuwe kantoor aan 8-10 Moorgate werken momenteel zo’n 650 mensen, met 46 verschillende nationaliteiten.

Nederlandse grootbank ING heeft al ruim 20 jaar een bedrijfstak in Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en een van de belangrijkste financiële centra ter wereld. In 1995 kreeg de bank voeten aan de grond in de UK door de overname van Barings Bank, de op een na oudste merchant bank ter wereld opgericht in 1762.

Medio september is de Britse tak van ING een nieuw pand betrokken aan Moorgate 8-10 in de City, het financiële district van Londen. Het Moorgate-gebouw is gebouwd in de 20e eeuw en moest een aantal moderniseringen ondergaan voordat ING haar intrek kon nemen. In totaal werd er ruim 300 km aan datakabel gelegd in het pand om de IT-infrastructuur van de bank te kunnen faciliteren.

Met de opening van zijn nieuwe kantoor benadrukt ING UK volgens CEO Ralph Hamers haar toewijding aan Londen. “Londen is zonder twijfel een van ’s werelds belangrijkste financiële centra”, aldus Hamers. “Het is belangrijk voor ING om hier een vestiging te hebben die onze klanten uit de UK kunnen ondersteunen en die dichtbij deze internationale hub staat, zodat wij Wholesale Banking klanten vanuit alle hoeken van de wereld kunnen bedienen.”

Ali Miraj, Director of Infrastructure Finance en werkzaam in het nieuwe Londense kantoor, vertelt: “De kracht van de City schuilt in drie dingen: in de mensen, in de klanten en in de locatie zelf.” Ter illustratie voegt hij toe: “Ik werk hier bij ING bij Infrastructure Finance. We hebben 22 mensen met negen verschillende nationaliteiten. De diversiteit en dynamiek maken ons extra sterk.” In totaal werken er rond de 650 mensen in het nieuwe kantoorpand, met in totaal 46 nationaliteiten. Maar niet alleen het personeelsbestand is erg internationaal: “We hebben klanten van over de hele wereld”, vervolgt Miraj. “Private equity fondsen, bedrijven waarmee we zaken doen uit Noord-Amerika, Europa en Azië zijn hier gevestigd. Dit is voor hen een middelpunt in een wereld die onderling verbonden is.”