ABN AMRO geeft webcam-hypotheekadvies in gebarentaal

21 september 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO is deze week gestart met het verstrekken van hypotheekadvies via de webcam in gebarentaal. Daarmee is ABN AMRO de eerste bank die op deze manier hypotheekadvies aanbiedt voor klanten met een gehoorbeperking. 

Klaas Ariaans, directeur Personal Banking: “ABN AMRO wil er overal en altijd voor klanten zijn, 24/7. Of dat nou is via webcam, telefonisch, online of aan tafel. De klant bepaalt welk kanaal hij het prettigst vindt en waar en wanneer hij contact met ons opneemt. Twee van onze dove medewerkers gaven aan dat dit voor dove en slechthorende klanten beter kon en zijn vervolgens aan de slag gegaan om dat te organiseren. We beginnen nu met hypotheekadvies in gebarentaal via de webcam voor deze klanten, omdat daar de meeste vraag naar is. Als dat aanslaat willen we onze doven- en slechthorendenservice in de toekomst uitbreiden naar webcam advies voor andere diensten.”

Webcam-hypotheekadvies
ABN AMRO startte eind 2011 met webcam-hypotheekadvies. In 2012 werden zo ongeveer 2.000 adviesgesprekken gevoerd en bijna 500 hypotheken afgesloten. Inmiddels wordt al ongeveer 25% van de hypotheekgesprekken via webcam gevoerd en heeft ABN AMRO de ambitie om dit aandeel nog verder te verhogen naar 50%.