Knab lanceert online hypotheekadvies na pilot

15 september 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Online bank Knab is – na drie maanden te hebben proefgedraaid – gestart met het leveren van onafhankelijk online hypotheekadvies. Voor het advies werkt Knab Hypotheken samen met eyeOpen.nl, een website waar consumenten hypotheken kunnen vergelijken.

Volgens Knab is een Nederlandse consument gemiddeld €2.775 kwijt aan het advies, het afsluiten en de overlijdensrisicoverzekeringen bij het afsluiten van een hypotheek. De bank stelt dat dit bedrag zo hoog is door allerlei inefficiënte en verouderde processen, en besloot daarom een eigen label voor hypotheekadvies te lanceren dat goedkoper is. Na drie maanden onder consumenten te zijn getest door het zogenaamde Knab Lab is onlangs Knab Hypotheken gelanceerd.

Online hypotheekaanbieders vergelijken

Knab Hypotheken, dat is gerealiseerd in samenwerking met online vergelijksite voor hypotheken eyeOpen.nl, biedt online hypotheekadvies voor €1.300. Het prijsverschil wordt naast het wegnemen van inefficiënties verklaard doordat het hele proces van aanvraag tot afsluiten online en via de telefoon afgehandeld wordt. Ook biedt Knab de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten zonder advies – in dat geval halveert de prijs naar €650.

Zelf biedt Knab geen hypotheken aan. Knab Hypotheken levert alleen advies en is daarbij volledig onafhankelijk aldus de bank. De meeste hypotheekadviseurs werken voor 3 tot 4 hypotheekverstrekkers, stelt partner eyeOpen. “Dat is niet onafhankelijk.” Consumenten kunnen daarom bij Knab Hypotheken de producten van rond de 30 verschillende hypotheekaanbieders vergelijken en zo de voor hen beste voorwaarden selecteren voor de beste rente.

Berekenen hoeveel zij maximaal kunnen lenen is mogelijk via een gratis tool op de site, evenals een berekening van de maandlasten wat betreft aflossing, rente en overige kosten van de hypotheek die zij willen afsluiten. Uit de proeftijd is naar voren gekomen dat consumenten ook behoefte hadden aan een renteverlengingsstool, waarmee klanten kunnen berekenen of het voordeliger is om over te stappen na afloop van hun rentevaste periode. Deze tool is toegevoegd en Knab heeft laten weten in de toekomst nog meer diensten te zullen ontwikkelen en toe te voegen op basis van klantbehoeftes.