FNV Finance organiseert seminar over digitalisering

02 september 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Op 15 september 2016 organiseert FNV Finance een seminar over digitalisering in de financiële sector. Het seminar vindt plaats in Utrecht en bespreekt de vraag: “Wat betekent digitalisering voor de medewerkers in de financiële sector en hoe gaan zij ermee om?”

Digitalisering drukt steeds meer zijn stempel op de financiële sector. Terwijl banken stap voor stap digitaliseren maken steeds meer volledig digitale spelers hun intrede in de financiële dienstverlening. Hierdoor komen de digitaliseringsstrategieën van de banken steeds meer onder druk. De efficiëntieslagen die de banken realiseren als gevolg van hun verdergaande digitalisering gaan echter ten koste van honderden banen bij de Nederlandse grootbanken. Zo kondigde ING in mei dit jaar aan dat er nog eens 300 banen zullen verdwijnen door een toenemende focus op mobiele en online kanalen.

FNV Finance organiseert seminar over digitalisering

Volgens FNV Finance zullen er de komende zeven jaar zo’n 50.000 banen verdwijnen in de financiële sector. “De ontwikkelingen in de financiële sector gaan razendsnel. Technologie maakt veel mensenwerk overbodig”, aldus de vakbond. Ook zullen er volgens FNV veel bestaande functies gaan veranderen en worden er nieuwe competenties geëist van professionals. Veel medewerkers in de financiële sector vragen zich daarom af wat digitalisering voor hen betekent, en hoe zij hier het beste mee om kunnen gaan.

Om deze vraag te bespreken organiseert FNV Finance op 15 september aanstaande het seminar ‘Digitalisering in de financiële sector’. Het seminar is speciaal bedoeld voor (kader)leden van FNV Finance, die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening, en zal plaatsvinden van 14.00 tot 21.00 uur in Supernova – op de eerste etage van de Jaarbeurs Utrecht. Na ontvangst met koffie en thee wordt het programma geopend door dagvoorzitter Carla Kiburg, bestuurder van FNV Finance.

Tijdens het seminar zullen diverse sprekers aan het woord komen. Onder meer Marcel Bullinga (trendwatcher en futurist) en Bruno Fabre Mass (Change Agent en directeur XS2talent) gaan in op de belangrijkste digitale trends en de invloed daarvan op de werkomgeving van bankwerknemers en andere financiële professionals. Ook Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), zal het woord nemen om het standpunt van de SER over digitalisering en robotisering toe te lichten. Naast het plenaire gedeelte kunnen de deelnemers participeren in verschillende workshops, die de financiële professionals handvatten bieden om sterk te blijven in hun werk. Na een warm buffet en een forumdiscussie zal het seminar worden afgesloten met algemene conclusies en een netwerkgedeelte.