Jurgen Stegmann treedt toe tot RvC van ABN AMRO

15 augustus 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO heeft tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAvA) gestemd over de voordracht van Jurgen Stegmann als nieuw lid van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO.

Het afgelopen jaar hebben er diverse wisselingen plaatsgevonden in de Raad van Commissarissen (RvC) van ABN AMRO. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 18 mei 2016, vond de definitieve benoeming van Olga Zoutendijk plaats als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Tevens traden er een aantal nieuwe leden toe tot de Raad van Commissarissen; Arjen Dorland, Frederieke Leeflang en Tjalling Tiemstra, en traden Hans de Haan en Bert Meerstadt af.

Afgelopen week hield ABN AMRO een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAvA). Tijdens de BAvA was 93,18% van het totale geplaatste kapitaal en evenzoveel stemmen vertegenwoordigd. De BAvA heeft Jurgen Stegmann conform de voordracht benoemd. Stegmann was onder meer bestuurder bij Fortis Bank Nederland en vermogensbeheerder Robeco. De webcast van de vergadering is hier te zien.

Stegmann is de vierde nieuwkomer in korte tijd in de zevenkoppige raad van commissarissen van ABN Amro. Met de toevoeging van Stegmann bestaat De Raad van Commissarissen van ABN AMRO nu uit Olga Zoutendijk (voorzitter), Steven ten Have (vicevoorzitter), Arjen Dorland, Frederieke Leeflang, Annemieke Roobeek, Jurgen Stegmann en Tjalling Tiemstra.