Olga Zoutendijk nieuwe voorzitter RvC ABN AMRO

07 april 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Olga Zoutendijk is de beoogde nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO. Zij volgt Rik van Slingelandt die aangegeven heeft niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn. De definitieve benoeming van Olga Zoutendijk is nog afhankelijk van de goedkeuring door de Europese Centrale Bank (ECB).

Op de aandeelhoudersvergadering van 18 mei vindt de definitieve benoeming van Olga Zoutendijk plaats. Tijdens deze vergadering zal ook een aantal nieuwe leden toetreden tot de Raad van Commissarissen, te weten Arjen Dorland, Frederieke Leeflang en Tjalling Tiemstra. Tegelijkertijd zullen Hans de Haan en Bert Meerstadt aftreden.

Olga Zoutendijk
Olga Zoutendijk is in 1989 gestart als International Management Trainee bij de Algemene Bank Nederland. Wat volgde was een internationale carrière binnen het bankwezen. Ze heeft diverse managementposities bekleed voor ABN AMRO in o.a. Australië, Portugal en Ierland. Daarnaast heeft zij in topfuncties geacteerd bij de Standard Chartered Bank in Hongkong en China en de Westpac Banking Corporation in Australië.

Rik van Slingelandt, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Ik ben bijzonder verheugd dat de Raad van Commissarissen heeft besloten Olga Zoutendijk als mijn opvolger te benoemen. Ik ben ervan overtuigd dat zij gezien haar ruime en internationale ervaring in retail en wholesale banking de best gekwalificeerde persoon is om de Raad van Commissarissen van ABN AMRO voor te zitten.”

“De Raad van Commissarissen is Hans de Haan en Bert Meerstadt bijzonder erkentelijk voor de waardevolle bijdrage die zij in de afgelopen zeven jaar hebben geleverd aan de ontwikkeling van de huidige bank. Wij waarderen hun grote inzet en brede expertise, zowel in de Raad van Commissarissen als in de verschillende commissies.”