Deelnemers Welten Summer Course 2016 delen ervaring

26 juli 2016 Banken.nl 8 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Om meer te weten te komen over de Summer Course 2016 van Welten, ging Banken.nl in gesprek met Rachel van Bunschot, recruiter bij de financieel opleider en detacheerder. Ook peilde Banken.nl hoe de deelnemers Sophie Klaassen en Niels van Bakel het vijfdaagse opleidingsprogramma hebben ervaren.

1) Rachel, kun je iets vertellen over de Summer Course van Welten?
“Tijdens de Summer Course maken studenten op onze Campus gedurende vijf intensieve dagen uitgebreid kennis met het werkveld van de financiële dienstverlening. Zij nemen deel aan praktijkgerichte workshops, trainingen en inspirerende presentaties. Daarnaast biedt Welten hen de mogelijkheid om op een informele manier aan hun netwerk te bouwen en ervaren financieel professionals te ontmoeten.

De deelnemers gaan gedurende deze week ook aan de slag met een financieel inhoudelijke uitdaging: de Summer Course Challenge! In teamverband wordt gewerkt aan een actuele klantcase, die volledig draait om een ondernemer die voor diverse financiële uitdagingen komt te staan, zowel met zijn bedrijf als in zijn gezinssituatie. Vanuit de disciplines Particulier Bankieren, Zakelijk Bankieren en Verzekeringen gaan zij met deze casus aan de slag. In iedere stap worden de deelnemers begeleid door onze trainers met een flinke dosis praktijkervaring. Samenwerken is bepalend voor het eindresultaat, op de laatste dag presenteren alle teams hun definitieve advies aan de ondernemer. Ook de fun wordt natuurlijk niet vergeten! Zo zijn er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een teamtocht, sportactiviteiten en een cocktailworkshop.”

Summer Course - Welten 1

2) Studenten kunnen tegenwoordig kiezen uit tal van Summer Courses / Business Courses. Waarin onderscheidt de Welten Summer course zich volgens jou van andere Summer Courses / Business Courses?
“Tijdens de Summer Course bestaat er voor de deelnemers de mogelijkheid om op verschillende manieren kennis te maken met ervaren financieel professionals en onze opdrachtgevers. Op deze manier kunnen zij op een informele manier hun netwerk verder uitbreiden en ontdekken wat hun mogelijkheden bij onze organisatie zijn. Naast kennis nemen wij ook de vaardigheden van de deelnemers onder de loep, hierdoor ontdekken zij waar hun ambities liggen en kijken wij samen met hen hoe deze te realiseren."

3) Waarom organiseert Welten een Summer Course?
Wij willen studenten de kans bieden om gedurende hun studie alvast kennis te maken met de financiële sector en onze organisatie. Ook willen wij uiteraard de deelnemers een ‘tipje van de sluier’ meegeven met betrekking tot onze traineeships waar zij eventueel na afronding van hun studie voor in aanmerking kunnen komen. Welten is voortdurend op zoek naar de Nieuwe Financieel Professional. Door het organiseren van de Summer Course en al in een vroeg stadium met de studenten in gesprek te gaan leert ook onze organisatie hoe de Nieuwe Financieel Professional van de toekomst zich ontwikkelt binnen de sterk veranderende arbeidsmarkt.

welten sc

Banken.nl vroeg twee deelnemers – Sophie Klaassen (24) en Niels van Bakel (21), beiden studenten International Business and Languages – hoe zij de Welten Summer Course hebben ervaren.

1) Waarom koos je om deel te nemen aan de Summer Course van Welten?
Klaassen: “Mijn opleiding International Business and Languages is voornamelijk marketinggericht. Hierdoor heb ik weinig tot geen kennis van finance. Ik vond het voor mijzelf fijn om mij meer te verdiepen in dit vakgebied, het programma van de Summer Course leek mij hiervoor erg geschikt. Ik heb gekozen om deel te nemen aan deze Summer Course om mijn kennis op het gebied van finance te verbreden en mijn mogelijkheden binnen deze sector voor de toekomst te bekijken.”

Van Bakel: “Mijn nieuwsgierigheid is gewekt doordat ik vaak de vraag krijg: ‘ga je na je studie werken of aan een master beginnen?’ Voor mijzelf wist ik op deze vraag geen antwoord, eerder had ik niet gedacht aan een traineeship. Maar misschien is dit juist voor mij de unieke kans om beiden te kunnen doen – zowel werken als leren. Naar aanleiding van het gesprek dat ik had met Rachel van Bunschot op mijn Hogeschool heb ik mij aangemeld voor deze Summer Course. Nu leer ik Welten als organisatie kennen, verbreed ik mijn kennis en kan ik mij verdiepen in de verschillende vakgebieden en traineeships.”

2) In hoeverre zijn je verwachtingen waargemaakt?
Klaassen: “Voor een groot deel zijn mijn verwachtingen waargemaakt, ik had wel verwacht dat de Course meer in het teken stond van het volgen van lessen/workshops en minder fun. Maar nu ik hier ben vind ik juist het fungedeelte erg leuk. Omdat ik weinig kennis van de sector had, had ik verwacht dat dit meer werd voorgeschoteld. Maar wij werden juist direct in het diepe gegooid, dit ervaar ik als positief, omdat je op deze manier meer leert.”

Van Bakel: “Mijn verwachtingen zijn redelijk uitgekomen. Ik vind het een goede balans van leren en fun. Ik ervaar het als zeer positief dat de medewerkers van Welten zelf ook deelnemen aan het avondprogramma, zodat je echt de mensen achter Welten leert kennen. Vooraf had ik nog niet veel kennis van de sector. Ik vind het fijn dat er ondersteuning word geboden en we ten allen tijden vragen kunnen stellen.”

Winnaars - Welten 2

3) Wat heeft deze Summer Course jouw persoonlijk opgeleverd?
Klaassen: “De ervaring om direct in het diepe te worden gegooid. Persoonlijk vind ik dat je hier heel veel van leert. Ik vind het goed dat de Summer Course heel realistisch is opgezet, ook in verband met het contact dat je met de klant opneemt.”

Van Bakel: “Veel financiële kennis en een beter beeld van de sector. Voornamelijk interessant om met de verschillende collega’s van Welten te spreken, hoe zij bij Welten terecht zijn gekomen en praktijkverhalen te horen. Leuk om te zien dat er veel diversiteit in vooropleidingen zit, er veel jonge medewerkers werken en dat ik medewerkers in verschillende rollen heb ontmoet.”

4) Hoe omschrijf je de deelnemers van de Summer Course over het algemeen?
Klaassen: “Iedereen vult elkaar echt aan, iedereen is wel ergens goed in en minder goed. Qua kennis en vaardigheden goed om elkaar te leren kennen en waar nodig aan te vullen. Leuk dat er variatie is in leeftijden en woonplaats. Het valt me op dat alle deelnemers erg gemotiveerd zijn, meer dan tijdens reguliere colleges op mijn Hogeschool.”

Van Bakel: “Veel diversiteit in de groep, ook omdat er bijvoorbeeld deelnemers zijn die Accountancy hebben gestudeerd. Hierdoor kun je veel van elkaar leren en het is leuk om met mensen met andere vooropleidingen samen te werken. De motivatie van de deelnemers ligt een stuk hoger, dat vind ik erg leuk om te zien.”

5) Wat spreekt je aan bij het werken in de financiële sector? Heeft de Summer Course jouw beeld op het werken in de financiële sector veranderd?
Klaassen: “Mijn beeld van het werken binnen de financiële sector is redelijk hetzelfde gebleven, na deze week wel meer verdieping. Ik heb altijd moeite gehad met de financiële kant van casussen, wist dat dit niet mijn sterkste kant is en merk dat nu ook gedurende deze week. Ik ben erachter gekomen dat ik toch liever bezig ben met marketingvraagstukken, maar vind het wel erg leuk om met het cijfermatige te puzzelen.”

Van Bakel: “Ik ben verrast door de creatieve kant van finance, er zijn zoveel verschillende manieren hoe je klantcasussen en problemen kunt oplossen. Ben erachter gekomen hoe belangrijk financieren eigenlijk is. Ik vind het belangrijk om dit onder de knie te krijgen. Het is leuk om probleemoplossend bezig te zijn en met de klant aan tafel te zitten. Daarnaast is het interessant om dingen uit te zoeken en alle regels te onderzoeken.”

6) Welk verbeterpunt zou je de organisatoren willen meegeven voor een volgende Summer Course?
Klaassen: “Ik vond deze week echt super georganiseerd, en er waren erg leuke activiteiten, ook in de avond! Alleen zou ik liever de maandag direct zijn gestart met de workshop, meer lessen volgen en direct aan de slag met de casus. Aan de andere kant leer je er juist veel meer van als je zo in het diepe wordt gegooid.”

Van Bakel: “De week was super verzorgd, goed georganiseerd en er waren leuke activiteiten. Er was een goede balans in de afwisseling tussen leren en fun. Welten is een leuke organisatie, persoonlijk ervaar ik dat collega’s goed met elkaar overweg kunnen en dat vind ik belangrijk.”

Interesse in deelname aan de Summer Course 2017? Stuur een mailtje naar
recruitment@welten.eu