Banken blijven na Brexit inzetten op Europese samenwerking

28 juni 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

De beurskoersen van banken staan sinds de keuze van de bevolking van het Verenigd Koninkrijk om de EU te verlaten onder druk. In reactie op de Brexit geven Nederlandse banken aan dat ze de gevolgen van de Brexit nauwlettend in de gaten houden, voor henzelf en hun klanten. De Nederlandse Vereniging van Banken laat namens de banken weten dat zij zich blijven inzetten voor Europese samenwerking in de Unie.

Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, onderstreept: "Voor de Nederlandse banken is de Unie een realiteit en een positieve kracht. Dat wordt versterkt door de totstandkoming van de Europese bankenunie. Natuurlijk ben ik teleurgesteld over de uitslag, maar de Britse keuze is helder. Voor ons komt het er nu op aan de Europese Unie verder te verbeteren en daarnaast te werken aan een goede nieuwe verhouding met het VK, op Duitsland na de belangrijkste handelspartner van ons land."

Brexit

De onzekerheid over de ontstane situatie roept ook bij klanten van banken veel vragen op. Nederlandse banken zetten daarom extra mensen in om die te beantwoorden en klanten te adviseren.