Jurgen Stegmann nieuwe commissaris ABN AMRO

08 juni 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jurgen Stegmann is voorgedragen als nieuwe commissaris bij ABN AMRO. Na de benoeming van Jurgen zal de Raad van Commissarissen bestaan uit zeven commissarissen. Een aantal dat vergelijkbaar is met de andere grootbanken.

Jurgen Stegmann studeerde Rechten in Rotterdam en Utrecht en Financieel Management in Tilburg. Hij begon zijn carrière bij MeesPierson en was lid van de Raad van Bestuur van Fortis Bank Nederland. Aansluitend was hij Chief Risk Officer in de Raad van Bestuur van NIBC. Stegmann was daarna onder meer een aantal jaren Chief Financial Officer bij Robeco Groep.

Olga Zoutendijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen: ‘Wij zijn zeer verheugd Jurgen Stegmann voor te dragen als commissaris. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van risk management en in de financiële sector zal hij een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het toezicht van de Raad van Commissarissen op de activiteiten van ABN AMRO’.

Over zijn voordracht zal worden besloten tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAvA) die op korte termijn bijeen wordt geroepen. De voordracht van de Stegmann is goedgekeurd door de Europese Centrale Bank.