Beroepsgroepen strijden tijdens Zuidas Run 2016

01 juni 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op zondag 12 juni 2016 vindt voor de achtste keer de Zuidas Run plaats, een hardloopevenement voor bankiers, consultants, accountants en overige zakelijke professionals. Het evenement staat te boek als dé Business Run van Nederland. Dit jaar vaardigen maar liefst 233 bedrijven hun professionals af.

Zuidas Run
Dat de Zuidas Run een succes is, blijkt uit het feit dat de Zuidas Run in 2013 haar eerste lustrum beleefde. Nu, na zeven jaar Zuidas Run, is Accenture samen met de andere gold partner; WTC Amsterdam, nog altijd dragende kracht in de realisatie van het evenement, met onmisbare steun van een loyale partnergroep bestaande uit grote en kleine organisaties uit diverse sectoren. 

2016 editie
De deelnemers zullen ook dit jaar weer bestaan uit tal van zakelijke professionals binnen de financiële dienstverlening en de bankensector. Inmiddels hebben zich 2.200 professionals ingeschreven voor de battle op 12 juni. De consultants zijn overduidelijk in de meerderheid met 53% van het totaal aantal deelnemers. De financiële instellingen vertegenwoordigen 22% van het aantal deelnemers.

Battle of Professions

Het unieke aan dit evenement is dat onder het motto ‘Battle of Professions’ inzichten gegeven worden over de prestaties van de diverse groep deelnemers, die verschillen in ervaring, industrie of hun functie binnen hun organisatie. Zo kan bijvoorbeeld aan het eind vergeleken worden hoe bankiers het deden ten opzichte van verzekeraars, of hoe bankdirecteuren van verschillende banken presteerden ten opzichte van elkaar.

De deelnemers hebben net als vorig jaar weer de keuze om zich individueel of als team in te schrijven. Ook kan er qua loopafstand weer gekozen worden tussen ofwel de 4- of de 10 Engelse Mijl (respectievelijk 6,4 km en 16,1 km). Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan de 5 X 2EM Estafette Run.

Goede doel
VUmc viert in 2016 haar 50-jarig bestaan en is daarom het goede doel van de Zuidas Run 2016. Van iedere inschrijving aan de Zuidas Run 2016 draagt de organisatie €5 euro af aan het academisch medisch centrum van de VU, dat dit bedrag zal gebruiken voor onderzoek naar kinderkanker.