Binck en Rabobank beste online brokers van Nederland

27 mei 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Experts en consumenten beoordelen de brokerwebsites en apps van Binck en Rabobank het beste. Dat blijkt uit het IEX Netprofiler Internet Brokeronderzoek 2016. Binck ging met drie prijzen naar huis, waaronder die voor Beste broker overall, en Rabobank pakte winst in de andere vier prijscategorieën.

Ieder jaar voert online marketing bureau Netprofiler samen met beleggersplatform IEX zijn Internet Brokeronderzoek uit. Onlangs hebben de onderzoekers de resultaten bekendgemaakt van de achtste editie van het onderzoek, waarbij op basis van de resultaten zeven prijzen worden uitgereikt aan de beste online brokers van Nederland. Het onderzoek kijkt onder meer naar de online functionaliteit, de handelsomgeving en de usability van de websites en mobiele apps van de brokers, en maakt gebruik van een expertanalyse en een consumentenonderzoek.

Beste online brokers van Nederland

Binck en Rabobank
Net als de afgelopen zes jaar is Binck ook in 2016 benoemd tot Beste broker overall (8,1 op een schaal van 1 tot 10). Zowel de experts (8,2) als de consumenten (8,0) in het onderzoek geven de site en het handelsplatform van Binck de hoogste scores, waarmee de online broker drie van de zeven prijzen heeft gewonnen. De overige vier prijzen gaan naar de Rabobank. Rabobank wint de prijzen voor Beste grootbank voor online beleggen overall (7,3), volgens experts (7,8) en volgens consumenten (6,7). Ook heeft de Rabobank het hoogst gescoord van alle mobiele beleggen-apps (7,8) – een onderdeel van het onderzoek dat in 2016 voor de tweede keer wordt meegenomen.

Na Binck is Alex de beste online broker. Net als in het brokeronderzoek uit 2014 scoort Alex net iets minder goed dan de veelvuldig winnaar, met een eindcijfer van 7,8. In het totaal overzicht staat Rabobank derde met een 7,3. Op vier en vijf volgen online broker Lynx en grootbank ABN Amro. DeGiro en ING scoren met hun eindcijfers als enige brokers onder de 7.

In het onderzoek naar de beste beleggen-apps wordt gekeken naar de iPhone-app van de online brokers en grootbanken. Rabobank scoorde met zijn Rabobank Beleggen App zowel bij de experts als bij de consumenten het beste, gevolgd door de apps van Binck en Alex. “De beleggen-app van de Rabobank wordt gezien als makkelijk in gebruik en overzichtelijk. Zeker op een kleiner smartphone-scherm is het belangrijk om bij binnenkomst een goed overzicht te geven”, aldus de onderzoekers.

Ook de apps van ING en ABN Amro voor Mobiel Bankieren werden in het onderzoek meegenomen, ondanks dat consumenten hiermee (nog) niet kunnen beleggen. “Beleggers gaven aan dit erg jammer te vinden en dit anno 2016 eigenlijk wel te verwachten”, vertellen de onderzoekers. De twee grootbanken kregen dan ook lage scores toegewezen van respectievelijk 6,5 en 5,5.