ASN Bank rekening openen met identificate via PostNL

11 april 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Vanaf april is het voor nieuwe klanten mogelijk om een rekening van ASN Bank te openen door zich bij een van de circa 750 postkantoren van PostNL te laten identificeren. ‘Afgeleide identificatie’ of langsgaan bij het kantoor van de ASN Bank blijft ook nog steeds mogelijk.

Persoonlijke identificatie aan het loket van PostNL
ASN-klanten kunnen voor identificatie vanaf 5 april terecht bij PostNL. PostNL regelt aan het loket de identificatie in één keer voor de klant.

De klant gaat met een geldig identiteitsbewijs en de ‘Bijlage Persoonlijke Gegevens’ die hij ontvangt na het aanvragen van een rekening naar een kantoor van PostNL. Nadat de medewerker van PostNL de documenten heeft gecontroleerd en geverifieerd worden de documenten ingescand en direct via een beveiligde verbinding naar de ASN Bank verstuurd.

ASN Bank - Postbank

Deze dienst wordt op verzoek van de ASN Bank uitgevoerd door de grotere kantoren van PostNL. Dat zijn circa 750 postkantoren verspreid over het land. De dichtstbijzijnde locatie is te vinden op de website van PostNL door te zoeken op postkantoren met ‘Identiteit controle’.

Meer identificatie mogelijkheden
Identificatie via PostNL is een extra mogelijkheid voor klanten van de ASN Bank om zich te kunnen identificeren. ‘Afgeleide identificatie’ of langsgaan bij het kantoor van de ASN Bank blijft ook mogelijk. Bij afgeleide identificatie maakt de klant minimaal een cent over van een rekening die bij een andere bank op zijn naam staat en stuurt daarnaast een kopie van een geldig identiteitsbewijs op. Elke klant kiest zelf welke methode van identificatie de voorkeur heeft.