Duurzame beleggingen ABN naar record van 6,3 miljard

26 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

In 2015 is er door de klanten van ABN AMRO en ABN AMRO MeesPierson voor een recordbedrag van €6,3 miljard belegd in duurzame beleggingen. Dat is 19% meer dan in 2014, en ook voor 2016 wordt een verdere stijging van de duurzame beleggingen verwacht.

In het najaar van 2015 heeft ABN AMRO de mogelijkheden voor duurzaam beleggen verruimd, onder meer door de instapdrempel van haar Duurzame Fondsen Beleggingsmandaat te verlagen. En met reden, want duurzaam beleggen bij ABN AMRO en private bank ABN AMRO MeesPierson blijkt populairder dan ooit. Over heel 2015 is een totaal van €6,3 miljard belegd in duurzame beleggingen, met 19% meer dan in 2014 een recordhoogte.

ABN AMRO - Duurzaam beleggen

Vooral vermogensbeheer
Van de €6,3 miljard is ongeveer €5,3 miljard aan beleggingen afkomstig uit het vermogensbeheer van ABN AMRO, een wereldwijde stijging van 22%. Ruim €3 miljard daarvan is afkomstig van klanten in Nederland, zo’n 11% meer dan in 2014. De overige €982 miljoen is belegd door klanten die zelfstandig of met advies voor duurzame beleggingen hebben gekozen. Hiervan is circa €678 miljoen afkomstig uit Nederland. Ten opzichte van de twee jaar hiervoor is in deze bedragen weinig veranderd, aldus de bank.

Jos ter Avest, Algemeen Directeur ABN AMRO MeesPierson: “De interesse in duurzame beleggingen groeit al jaren. Onze klanten laten daarmee zien dat duurzaamheid ook in geldzaken voor hen een hoofdzaak is. Wij denken dat de vraag naar duurzame beleggingsproducten de komende jaren verder zal stijgen. Duurzame beleggingen doen qua risico en rendement niet onder voor traditionele beleggingen.”

De duurzame beleggingsportefeuille van de bank bestaat uit beleggingen in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen en die volgens de bank daarmee ‘een aantrekkelijk rendement’ weten te behalen. “Deze bedrijven lopen voorop bij het vinden en behouden van de balans tussen mensen, leefomgeving en winst”, aldus Ter Avest.