PayPal en Vodafone samen in contactloos betalen

24 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vodafone klanten met een PayPal-account kunnen binnenkort met een Android-smartphone contactloos betalen. Nederlandse winkels krijgen deze betaalservice in de loop van 2016. PayPal en Vodafone hebben samenwerking rond contactloos betalen met mobiele telefoons bekendgemaakt tijdens het Mobile World Congress 2016 in Dublin. Voor PayPal betekent dit een andere visie op NFC, contactloos betalen. Eerst wilde PayPal er niets van weten. Vorig jaar begon PayPal toch in het klein een proef en nu gaat het contactloos betalen in de EU-landen van Vodafone faciliteren.

Sneller, simpeler en minder exclusief

De nieuwe betaalservice wordt eerst in Spanje gelanceerd, vervolgens in Nederland. Behalve samenwerking met Vodafone heeft PayPal in Dublin aangekondigd dat het ook verschillende samenwerkingsrelaties aangaat met een aantal internationale telecomproviders, waaronder Telcel en Claro. De betaalservice moet zo sneller, simpeler en minder exclusief worden. Dan Schulman, CEO van PayPal wil gebruikers meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden geven over de wijze waarop ze hun geld kunnen gebruiken.

Paypal - Belaten met mobiele telefoon

PayPal in de smartphone

Eén van de manieren waarop PayPal dit voor elkaar wil krijgen is door een samenwerking met Vodafone aan te gaan. Door middel van de samenwerking wordt het voor Nederlandse Vodafoneklanten met een PayPal-account en een Android-smartphone met NFC-chip, mogelijk om met de Vodafone Wallet-app contactloos te betalen in winkels. De Vodafoneklanten rekenen dan af met PayPal door hun smartphone bij de betaalterminal te houden. Bij PayPal is dat gratis.

Niet meer afhankelijk van je bank

In Nederland biedt onder meer ING al contactloos betalen aan per mobiele telefoon. Hiervoor betalen klanten 50 cent per maand. Ook Rabobank biedt de mogelijkheid om contactloos te betalen met een beperkt aantal Android-smartphones. Volgens Vodafone Nederland kunnen Nederlandse PayPalklanten straks ook gebruik maken van Vodafone Wallet en dat kan voor sommige klanten een voordeel zijn. “Je bent niet afhankelijk van je bank. Niet alle banken bieden een oplossing voor mobiel betalen of ondersteunen zoveel telefoons als Vodafone Wallet. Ook zijn er consumenten die liever niet een creditcard gebruiken of het onhandig vinden om een betaalmethode te gebruiken waarbij je eerst je saldo moet opwaarderen, zoals bij SmartPass”, aldus de woordvoerder van Vodafone.