Partnership Goede Doelen en MeesPierson verlengd

18 december 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Goede Doelen Nederland en ABN AMRO MeesPierson melden onlangs in een persbericht dat zij hun strategische partnership hebben verlengd. De twee partijen werken sinds de zomer van 2012 samen en blijven dat nog minstens twee jaar doen. De private bank ondersteunt de goede doelen die bij de branchevereniging zijn aangesloten met betalingsverkeer, evenals strategische vraagstukken en positionering.

Goede Doelen Nederland is de belangrijkste brancheorganisatie voor in Nederland gevestigde goede doelen. De ruim 130 goede doelen die lid zijn, nemen samen ruim twee derde van de bestedingen aan maatschappelijke doelen door Nederlandse organisaties voor hun rekening. Enkele bekende voorbeelden zijn Amnesty International, Artsen Zonder Grenzen, Dierenbescherming, Greenpeace, Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, Plan Nederland, Warchild en het WNF.

Partnership - Goede Doelen en MeesPierson

Samenwerking
In de zomer van 2012 sloot Goede Doelen Nederland een strategische samenwerking met ABN AMRO MeesPierson. De private bank ondersteunt in het kader van deze partnership reeds 3 jaar de aangesloten goede doelen met betalingsverkeer-dienstverlening. Ook als de goede doelen met strategische of positioneringsvraagstukken zitten kunnen zij bij MeesPierson terecht.

Marianne Verhaar-Strijbos, Directeur Relatiemanagement Instituten en Charitas bij ABN AMRO MeesPierson*, laat weten het partnership te zien als een belangrijke efficiëntieslag: “De samenwerking met Goede Doelen Nederland zorgt ervoor dat we onze ondersteuning aan goede doelen verder kunnen optimaliseren. Niet alleen op het gebied van betalingsverkeer, maar ook als het gaat om de advisering op andere vraagstukken, zoals duurzaam vermogensbeheer en innovatie. Hierbij zijn de doelstellingen van het goede doel en de activiteiten die nodig zijn om die doelstellingen te behalen leidend. We spelen dus niet alleen een faciliterende, maar ook een adviserende rol.”

Verlenging
In een recent persbericht laten de samenwerkingspartners weten hun strategische samenwerking te hebben verlengd met tenminste twee jaar. Gosse Bosma, directeur van Goede Doelen Nederland, laat weten ‘verheugd’ te zijn met de voortzetting van de samenwerking: “De brede ondersteuning die ABN AMRO MeesPierson ons en onze leden biedt, is uniek en gaat veel verder dan het faciliteren van betalingsverkeer. De komende periode richten we ons onder andere op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen, die onze leden helpen bij het realiseren van hun maatschappelijke doelen. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen als contactloze collecte.”

* Instituten & Charitas is het onderdeel van ABN AMRO’s private bank ABN AMRO MeesPierson dat zich richt op grotere maatschappelijke organisaties. Fondsenwervende instellingen, vermogensfondsen en religieuze instellingen zijn de drie primaire focusgroepen.