Openingskoers ABN AMRO vastgesteld op €17,75

20 november 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De prijs van de aandelen van ABN AMRO is bij de beursgang vandaag vastgesteld op €17,75 per aandeel. In totaal komen vandaag 188 miljoen aandelen op de markt waardoor de waarde van de beursgang van de eerste 20% van de aandelen uitkomt op een waarde van €3,3 miljard. De totale waarde van ABN AMRO komt hiermee uit op €16,7 miljard.

188 miljoen certificaten
Hoewel het begin 2015 nog spannend was of ABN AMRO nog voor het einde van 2015 naar de beurs zou gaan, is vandaag de eerste tranche aandelen van ABN AMRO naar de beurs gebracht. Voor de notering aan Euronext op 20 november in Amsterdam is gekozen voor een eerste tranche van 188 miljoen certificaten van aandelen, waarvan de prijs nu is vastgesteld op €17,75 per aandeel.

77% van de aandelen blijven nog in handen van NLFI. De aangeboden 188 miljoen aandelen representeren – in lijn met de verwachtingen eerder dit jaar – 20% van het complete aantal aandelen, en de overtoewijzing een verdere 3%.

ABN AMRO - Beursgang

De beursgang van ABN AMRO vertegenwoordigt een waarde van €3,3 miljard exclusief de extra toewijzing. De complete bank is op het moment een bedrag van circa €16,7 miljard waard.

Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm liet eerder weten ‘verheugd’ te zijn om de lancering van de beursgang. “Het verkrijgen van een notering is een logische stap, volgend op de vooruitgang die wij hebben geboekt in onze ontwikkeling sinds ABN Amro in 2010 in haar huidige vorm is opgezet”, aldus Zalm.