David Steyn gestart als nieuwe topman Robeco

09 november 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 november heeft David Steyn officieel het stokje overgenomen van Roderick Munsters als CEO van Robeco. Steyn is afkomstig Aberdeen Asset Management, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de strategie van de vermogensbeheerder.

David Steyn is een financieel professional met meer dan 35 jaar internationale ervaring in het vermogensbeheer. In zijn laatste functie was hij hoofd strategie voor Aberdeen Asset Management, een wereldwijde vermogensbeheerder. Daarvoor werkte Steyn onder andere als operationeel directeur en distributiehoofd voor AllianceBernstein in Londen. Van origine heeft Steyn rechten gestudeerd aan de University of Aberdeen.

Robeco

Davis Steyn is per 1 november – volgend op het aangekondigde vertrek van Roderick Munsters – benoemd als de nieuwe CEO van Robeco. David Steyn had in oktober al in een reactie aangegeven: “ik voel me vereerd om de kans te krijgen onderdeel uit te maken van een vermogensbeheerder met zo’n sterke reputatie en erfgoed. Ik kijk er naar uit om verder te bouwen aan het aanblijvende pad van excellentie van Robeco, en te voldoen aan de veranderende behoeften van klanten wereldwijd.”