CEO Roderick Munsters vertrekt bij Robeco

17 september 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Roderick Munsters zal terugtreden als Chief Executive Officer en lid van de Management Board van Robeco. Hij blijft aan bij Robeco totdat een soepele overgang naar zijn opvolger, die naar verwachting in de nabije toekomst zal worden benoemd, is afgerond.

Robeco staat er, twee jaar na de overname door aandeelhouder ORIX, goed voor met solide financiële prestaties en een sterke lange-termijn strategie. Munsters heeft een leidende rol gehad in het succesvolle overgangsproces na deze overname. Daarom is dit voor hem een natuurlijk moment om zijn verantwoordelijkheden over te dragen aan nieuw leiderschap. De Raad van Commissarissen van Robeco en aandeelhouder ORIX danken hem voor zijn bijdrage.

Roderick Munsters - Robeco

Roderick Munsters zegt: “Het is nu twee jaar na de overname door onze nieuwe aandeelhouder. Robeco staat er goed voor met solide financiële prestaties en een sterke lange-termijn strategie. Daarom is dit voor mij een natuurlijk moment om mijn verantwoordelijkheden over te dragen aan nieuw leiderschap. Hoewel ik nog een paar maanden bij het bedrijf zal blijven om een naadloze overgang te garanderen, wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om al mijn collega's te bedanken voor de succesvolle samenwerking en de goede resultaten voor onze klanten gedurende de afgelopen zes jaren.”

De Raad van Commissarissen zal in nauwe samenwerking met de aandeelhouders van Robeco in de nabije toekomst een opvolger voor Munsters benoemen. Hierover zal een officiële aankondiging gedaan worden zodra dit proces, inclusief het verkrijgen van alle benodigde wettelijke goedkeuringen, is voltooid.