MT500: Piet Moerland en Gerrit Zalm beste bestuurders

25 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Rabobank CEO Piet Moerland en Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN Amro, zijn door Nederlandse managers verkozen tot de beste bestuurders van Nederland. De twee bankiers staan op respectievelijk #2 en #3 in de ranking ‘Beste Bestuurder van Nederland 2013’ van zakenblad Management Team. Op #1 staat Dick Boer van Ahold. De top 5 wordt gecompleteerd door Unilever CEO Paul Polman en Heineken topman Jean-François van Boxmeer.
 
Ahold CEO Dick Boer is met 10% van de stemmen uitgeroepen tot beste bestuurder van 2013. Piet Moerland kreeg 8% en Gerrit Zalm 7,2% van de stemmen.
 
Bankiers doen het goed
In de top 5 staan 2 bankiers, volgens MT opmerkelijk omdat de bankensector de afgelopen jaren een forse reputatiedeuk opliep. Moerland wordt geroemd omdat de Utrechtse coöperatieve bank onder zijn leiding de kredietcrisis wist door te komen zonder staatssteun. Zalm krijgt met name complimenten doordat hij ondanks de chaotische financiële wereld “rust weet te creëren binnen ABN Amro”.
 
MT500: Piet Moerland en Gerrit Zalm beste bestuurders
 
Geen award voor Ahold CEO
Opvallend is dat Dick Boer de award niet in ontvangst nam. Ook wilde hij niet meewerken aan een interview met het zakenblad. “Dick Boer is vanzelfsprekend vereerd met deze verkiezing. Maar hij wil niet meewerken aan een interview noch de prijs in ontvangst nemen. Dan zou het te veel om hem draaien” licht Peter Smit toe, woordvoerder van het retailconcern.