Rabobank koopt onlinebroker Alex van Dexia Bank

23 december 2002 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Rabobank heeft onlinebroker Alex overgenomen. De huidige eigenaar van het online beleggingsbedrijf, Dexia Bank Nederland, verkoopt Alex omdat het niet tot haar kernactiviteiten behoort. Wat de Rabobank voor de internetbroker betaalt, is niet bekend. Door de overname is Rabobank volgens eiggen zeggen met een marktaandeel van 35% “marktleider geworden op het gebied van online beleggen”. De transactie tussen Rabobank en de Frans-Belgische bank wordt op 1 maart 2003 afgerond.

In 1999 werd internet broker Alex opgericht. Het online beleggingsbedrijf maakte deel uit van Dexia dat op zich zelf een fusie was tussen Bank Labouchere en Kempen en Co. Dexia besloot zich in october 1999 puur en alleen nog maar te richten op de essentiële- en traditionele bankactiviteiten. Het verkocht daarom het online beleggingsplatform, dat inmiddels zo’n 60.000 klanten bediende, aan de Rabobank. Hierna werd de fusie tussen Bank Labouchere en Kempen en Co ook ontbonden.

De klanten van Alex worden in de komende maanden geinformeerd over de overgang van hun beleggingen naar de nieuwe situatie.

Naam Alex blijft behouden
Volgens Jac Verhaegen, lid van de Raad van Bestuur bij Rabobank Nederland is Alex een sterk merk dat daarom behouden zal blijven. De overname van Alex en het behoud van de naam zorgt er tevens voor dat Alex binnen de Rabobank haar bedrijfscultuur kan behouden volgens Alex topman Rene Frijters.