BinckBank koopt Alex van Rabobank voor 390 miljoen

31 oktober 2007 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Binckbank neemt Alex over van de Rabobank. Rabobank en de beursgenoteerde internetbank Binckbank hebben een akkoord bereikt over de verkoop van Alex. Rabobank ontvangt €390 miljoen in contanten. De merknaam Alex zal behouden blijven en een zelfstandig onderdeel van BinckBank worden. Rabobank gaf begin dit jaar in maart aan dat een mogelijke verkoop van  Alex tot de strategische opties behoorde. Rabobank en BinckBank waren al een paar weken in gesprek over een mogelijke overname.

Grootste online-effectenmakelaar
Binckbank heeft meer dan 73.000 klanten, Alex ongeveer 130.000. De overname van Alex maakt de nieuwe combinatie tot de grootste Nederlandse online handelaar in effecten voor particuliere beleggers. Het gezamenlijk belegd vermogen zal na de overname €8,5 miljard bedragen. Binck behaalt daarmee een top-5 notering in Europa. “We zijn zeer verheugd met deze overname. Dit leidt ertoe dat wij de grootste onafhankelijke internetbank worden in Nederland en in Europa in de topvijf belanden" aldus Thierry Schaap, bestuursvoorzitter van BinckBank.

Geen gedwongen ontslagen
Door de samenvoeging van de twee internetbanken zullen naar verwachting van de in totaal 500 banen slechts 15 banen verdwijnen (i.e. uitdiensttreding, natuurlijk verloop), aldus topman Thierry Schaap. Van gedwongen ontslagen bij de bank zal geen sprake zijn.