Winstdaling Binckbank door lage rente en hoge kosten

23 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De winstgevendheid van onlinebroker BinckBank staat in het eerste kwartaal van dit jaar onder druk. De gecorrigeerde nettowinst in het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg €9,2 miljoen, 39% minder dan het laatste kwartaal van 2012. BinckBank heeft last van de dalende rente, de lagere fees en een stijging van de operationele kosten, aldus Koen Beentjes, de topman van Binckbank. Hij bedrukte in het kwartaalverslag het belang van de verdere ontwikkeling van de activiteiten van Binckbank zoals de uitbreiding van Alex Asset Management.

Dalende rente-inkomsten
De extreem lage marktrente zorgt al enige tijd voor dalende rente-inkomsten bij de onlinebroker. Van kwartaal op kwartaal dalen deze inkomsten tot een niveau van €6,6 miljoen in de eerste drie maanden van dit jaar. In het eerste kwartaal van 2012 bedroegen de rentebaten nog €8,9 miljoen.

Binckbank - Net Interest income

Stijging van de operationele kosten
Binckbank heeft in het eerste kwartaal te maken met oplopende kosten door hogere personeelskosten en de radicaal veranderde en complexe wet- en regelgeving. De operationele kosten zijn met 11% gestegen van €30,5 miljoen naar €34 miljoen.

BinckBank - Net operating expenses