JPMorgan Chase boekt recordwinst eerste kwartaal 2013

15 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

JPMorgan Chase heeft, over het eerste kwartaal, een recordwinst geboekt van 6,5 miljard dollar. De winst per aandeel kwam hiermee 15% hoger uit dan analisten hadden verwacht. De winst zal onder andere gebruikt worden om 6 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen en het dividend per aandeel over het tweede kwartaal met 30% te verhogen.

Vorig jaar bedroeg de behaalde winst van de investment bank 4,9 miljard dollar. De winst van 6,5 miljard over het eerste kwartaal van 2013 kwam ook voor analisten onverwacht. Zij handen de winst per aandeel ingeschat op 1,39 dollar, maar moesten dat met 15% naar boven bijstellen. De totale baten over het eerste kwartaal van 2012 waren 26,8 miljard dollar. De baten dit jaar kwamen voor de bank uit op 25,8 miljard dollar. Dit was in lijn met de verwachting van de analisten.

JP Morgan Case profiteerde in het eerste kwartaal van meevallende voorzieningen op creditcards en verdiende meer dan verwacht aan het herfinancieren en verstrekken van hypotheken. JPMorgan Chase is op dit moment, op basis van bezittingen, de grootste bank van de Verenigde Staten.