ING video Rijksmuseum trekt internationaal de aandacht

12 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanwege de opening van het Rijksmuseum op 13 april ontwikkelde hoofdsponsor ING een video waarin zij de hoofdrolspelers van de beroemde Nachtwacht van Rembrandt tot leven bracht.

Internationale aandacht

De video verspreidde zich online in hoog tempo en inmiddels staat de teller op ruim 1.500.000 views wereldwijd. Niet alleen nationaal gooit de flashmob hoge ogen, ook internationaal is er veel aandacht voor. In Spanje, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten was de video op de nationale televisie te zien. De Amerikaanse zender CNN heeft de flashmob zelfs een aantal keren in hun nieuwsuitzending vertoond. De flashmob werd opgenomen in een winkelcentrum in Breda tussen het nietsvermoedende publiek.

Gratis naar opening Rijksmuseum
Vanaf aanstaande zaterdag is het Rijksmuseum na 10 jaar weer volledig toegankelijk voor bezoekers. Om dit te vieren maakt hoofdsponsor ING het mede mogelijk voor alle Nederlanders om die dag gratis het museum te bezoeken. Na de openingsdag kunnen klanten van de ING op vertoon van hun ING betaalpas voor de helft van de prijs het Rijksmuseum bezoeken.