Magnitude Consulting adviseert al jaren financiele sector

16 juni 2009 Banken.nl 3 min. leestijd

Adviesorganisatie Magnitude Consulting uit Zeist werkt al geruime tijd voor diverse bedrijven uit de financiële sector. Zo werkt Magnitude Consulting o.a. voor Rabobank, Achmea, Bovemij Verzekeringen, diverse pensioeninstellingen en overige financiële dienstverleners. Het adviesbureau werd in 1998 opgericht en was van het begin af aan in de financiële sector gespecialiseerd. ”We worden meestal bij complexe vraagstukken gevraagd”, legt adviseur Wannes Remmers uit. ”We krijgen vooral opdrachten die met strategische, bestuurlijke of veranderkundige aspecten hebben te maken. We begeleiden allerlei soorten trajecten en reorganisaties zoals fusies, verandertrajecten, strategieprocessen, de vorming van ’shared service centers’ enzovoort.”
 
Boutique adviesfirma
Momenteel werken er vijftien consultants bij Magnitude Consulting en het is zeker niet de bedoeling om tot een grote adviesorganisatie uit te groeien. ”Ik heb vroeger bij een organisatie van toen vijfduizend man gewerkt”, vertelt Pieter Langereis, ook consultant bij het adviesbureau. ”In zo’n grote organisatie gelden andere principes en treden processen op die maken dat je je meer naar binnen gaat richten. Wij hebben er bewust voor gekozen niet te groot te zijn, dat wil zeggen met tien à vijftien mensen als ondergrens en twintig à dertig als bovengrens. Dan kunnen we precies het werk doen dat we graag willen doen, terwijl we ook flexibel en persoonlijk kunnen blijven.”
 
Helderheid
Magnitude is een grootheid, onder meer in de astronomie, om de helderheid van sterren uit te drukken. Magnitude Consulting beschouwt het als een onderscheidend kenmerk van de organisatie dat naar helderheid op elk gebied wordt gestreefd. Het gaat erom onduidelijkheden te minimaliseren en context, doelen, aanpak en adviezen scherp neer te zetten. Daarnaast streeft de organisatie naar het realiseren van een betekenisvolle impact voor de opdrachtgevers en naar een ondernemende, open en informele cultuur, waarin professionaliteit, performance, prestige en pret de pijlers zijn.

Pieter Langereis: ”Wij willen mensen en organisaties die met een probleem zitten, graag helpen om dat probleem op te lossen. Dat is onze grootste drijfveer. We willen ook voortdurend meetbaar maken of we dat goed doen. We willen graag minimaal een acht van onze klanten krijgen en meestal krijgen we die ook. Onze klanten zijn vaak meer dan tevreden over wat we voor hen hebben gedaan.” Wannes Remmers: ”Belangrijk is in dit verband dat wij in ons adviesvak niet standaard te werk gaan. We zeggen niet: dit is onze methodiek, zo werken we altijd en zo werken we nu dus ook. Nee, we kijken samen met de klant waar zijn kracht zit, wat er in zijn omgeving gebeurt en hoe hij daar het beste op kan reageren.”
 
Regievoerende en inhoudelijke rol
Het organisatieadviesbureau ondersteunt klanten bij complexe vraagstukken met strategische, bestuurlijke of veranderkundige aspecten. De consultants van Magnitude Consulting kunnen aan de ene kant een regievoerende rol vervullen en aan de andere kant inhoudelijke bijdragen leveren. Pieter Langereis: ”Wij kunnen schetsen wat er in de markt gebeurt of staat te gebeuren, vervolgens een strategie concretiseren en daarna de klant begeleiden bij de verwezenlijking daarvan. Wannes Remmers: ”We kunnen met name helder in beeld brengen wat de verschillende keuzemogelijkheden zijn, waarna de klant zelf de keuze dient te maken. Wat dat betreft zijn de vragen vaak hetzelfde, maar zijn er geen eenduidige antwoorden.”
 
Dit bericht is gebaseerd op een artikel in het vakblad ‘De Onderliner’.