Innopay oprichter dagvoorzitter van Betaal Congres

03 februari 2011 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Douwe Lycklama (1965), de oprichter en directeur van Innopay, is de dagvoorzitter van het Online Betaal Congres 2011. Het congres vindt plaats op 1 maart 2011 in het Aluminium Centrum te Houten. Het thema is 'Innovaties in online betalen'. Er wordt onder andere ingegaan op OpenID, de kansen die e-identity biedt, 'sociaal' betalen en de inzet van giftcards. Met de groei van de populariteit van mobiel shoppen, staan ook mobiele betaaloplossingen op het programma. Daarnaast zijn e-Maestro en iDeal ook onderdeel van het programma.

Over Douwe Lycklama
Douwe begon zijn carriere bij Philips (1990), waar hij zeven jaar werkte in diverse internationale product marketing functies in de divisies Lighting en Consumer Electronics. Na een overstap naar strategie consulting bij Adstrat (1997) gevolgd door mobiel betalen startup Ubiworks (1999) begon hij in 2002 met Innopay. Douwe is afgestudeerd in elektrotechniek aan TU Delft.

Over Innopay
Innopay is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van betalingen, met een specialisatie in e-commerce, elektronisch factureren en mobiel betalen. Voor financiële instellingen, webwinkels en overheden wordt onderzoek, productontwikkeling en -management en implementatieprojecten gedaan. Innopay is lid van de European Payments Consulting Association en tevens lid van de Payment Systems Market Expert Group, die de Europese Commissie adviseert over betalingsverkeer (SEPA en PSD). Innopay is in 2002 opgericht.