ING betaalpas standaard uit voor pinnen buiten Europa

27 maart 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ook ING zet haar betaalpas standaard uit voor gebruik buiten Europa om skimming tegen te gaan. Eerder hebben Rabobank, ABN AMRO en SNS Bank besloten om over te gaan op de blokkering van bankpassen voor pinnen buiten Europa.

ING - Pinnen buiten Europa

Extra bescherming tegen skimming fraude
Met deze maatregel wil ING haar klanten beschermen tegen fraude als gevolg van skimming in het buitenland. ING neemt continu maatregelen om het betalingsverkeer veilig te houden. Het uitzetten van de betaalpas voor gebruik buiten Europa is één van deze maatregelen. Als criminelen geld opnemen met behulp van gestolen pasgegevens gebeurt dit meestal buiten Europa. Om het risico op misbruik zo klein mogelijk te maken, zet de ING vanaf 21 april 2013 de Betaalpas van de meeste van haar klanten uit voor gebruik buiten Europa.Zo werkt het voor klanten.

Door de klant zelf eenvoudig te wijzigen
Binnen Mijn ING (internetbankieren) kunnen klanten zien of zij hun Betaalpas alleen binnen of ook buiten Europa kunnen gebruiken. Dit kan op elk gewenst moment door de klant zelf eenvoudig en kosteloos worden gewijzigd via internetbankieren, telefonisch of via een kantoor. De klant kan dan ook aangeven in welke periode hij de pas buiten Europa wil kunnen gebruiken.