ABN AMRO MeesPierson: Aandelen ondergewaardeerd

20 maart 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Private bank ABN AMRO MeesPierson gelooft in het succes van aandelen en handelt hiernaar. In het rapport over de beleggingsstrategie voor het tweede kwartaal van 2013 vergroot ABN AMRO MeesPierson de eerder ingenomen overweging in aandelen. De private bank verwacht ook dat de Amerikaanse dollar verder stijgt en de goudprijs dit kwartaal mogelijk blijft dalen.

Ben Steinebach, hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO MeesPierson:“Aandelen bieden steeds meer kansen, terwijl de mogelijkheden op de vastrentende markten afnemen. Ondanks de recente stijging van de aandelenkoersen bestaat er volgens ons nog een enorm gat tussen de duidelijk positieve verwachting voor aandelen en de feitelijk geringe posities die pensioenfondsen en particuliere beleggers in aandelen aanhouden. Ons vertrouwen is mede gebaseerd op het feit dat de markt steeds beter bestand is tegen slecht nieuws. Ook zien wij een positieve correlatie tussen stijgende aandelenmarkten en de Amerikaanse dollar.”

Binnen aandelen handhaaft de private bank de overweging in opkomend Azië en Brazilië, de neutrale weging in Europa, de lichte onderweging in de Verenigde Staten en de onderweging in Japan. Wat betreft de sectorverdeling is de overweging in Industrie en Gezondheidszorg gehandhaafd, terwijl typisch defensieve sectoren als Telecommunicatie en Nutsbedrijven onderwogen blijven.