ING en 538 op zoek naar leukste amateurclub van NL

08 oktober 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING gaat samen met Radio 538 dj’s Coen & Sander op zoek naar de De Leukste Amateurclub van Nederland om zo het belang en de positieve kanten van het amateurvoetbal in Nederland te benadrukken. Middels verschillende opdrachten kunnen clubs vanaf maandag 12 oktober laten zien dat bij hen de clubliefde en het plezier voor voetbal het grootst is. De jury, bestaande uit Radio 538 dj’s Coen & Sander, ex-international Ruud van Nistelrooy en OranjeLeeuwin Anouk Hoogendijk, beoordelen alle inzendingen en belonen één club met de titel De Leukste Amateurclub van Nederland. Deze club wint maar liefst €20.000 om de clubdroom waar te maken.

De Leukste Amateurclub van Nederland

ING en Radio 538 gaan samen, en met ondersteuning van de KNVB, voor de tweede maal op zoek naar De Leukste Amateurclub van Nederland. Vanaf 12 oktober wordt er gedurende vier weken op leuksteamateurclub.nl en in de Coen en Sander Show op maandagmiddag bij Radio 538 een weekopdracht bekendgemaakt. De jury beoordeelt alle inzendingen en maakt op de maandag daarna de weekwinnaar bekend. Elke club maakt dus iedere week evenveel kans op een plek in de finale. Uiteindelijk strijden vier finalisten om de felbegeerde titel en maken door middel van een spannende eindopdracht uit wie De Leukste Amateurclub van Nederland wordt.

Leukste amateurclub van Nederland

Unieke samenwerking om het voetbal in Nederland vooruit te helpen

‘Als hoofdsponsor van het Nederlandse elftal en de KNVB vinden wij het belangrijk dat het amateurvoetbal de aandacht krijgt die het verdient. Amateurclubs zijn heel belangrijk voor de jeugd, voor hun ouders en voor de wijken waar ze gevestigd zijn. Deze actie draagt bij aan ons doel als hoofdsponsor van de KNVB; het hele Nederlandse voetbal vooruit helpen’, aldus Steven Sedee, Manager Sportsponsoring bij ING. "Op Radio 538 besteden we, als officieel mediapartner van de KNVB en de Eredivisie, erg veel aandacht aan voetbal. Maar voetbal leeft natuurlijk in het hele land en juist bij de amateurclubs is de liefde voor de sport erg groot. We hopen het amateurvoetbal weer een extra impuls te kunnen geven met deze actie", voegt Menno Koningsberger, Algemeen Directeur van 538Groep, toe. Op maandag 12 oktober wordt de eerste weekopdracht bekendgemaakt en kunnen clubs hun inzendingen uploaden via leuksteamateurclub.nl.