Nationale Financieringswijzer moet MKB wegwijs maken

22 september 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Tijdens de MKB-top afgelopen maandag over de financiering van het mkb is de Nationale Financieringswijzer gelanceerd, hét digitale loket dat ondernemers wegwijs maakt in de verschillende financieringsvormen. De Nationale Financieringswijzer is een samenwerking van banken, financiers, brancheorganisaties en overheid.

Nationale Financieringswijzer
De Nationale Financieringswijzer helpt ondernemers op weg bij de voorbereiding op financiering en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. Het portaal komt voort uit een brede samenwerking van financieringskoepels, brancheorganisaties en overheid. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), de ondernemersorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn founding partners.

Samen werken aan passende financiering

Minister Kamp van Economische Zaken zegt hierover:Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij financiering kunnen krijgen voor hun investeringen. Door de website ‘Nationale Financieringswijzer’ worden ondernemers beter wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financiering voor hun investeringsplannen”.

Chris Buijink, voorzitter NVB: “De Nationale Financieringswijzer is de gateway voor ondernemend Nederland. Banken willen ondernemers meer dan voorheen gaan adviseren over verschillende financieringsvormen en ondernemerschap. Dat verwachten mkb’ers ook van ons. Dat blijkt uit onderzoek dat we voor deze top hebben laten doen door TNS NIPO. De Nationale Financieringswijzer sluit daar naadloos op aan.”